Τον χρέωσαν 25 ευρώ για ένα παγωτό χωνάκι και το πλήρωσαν ακριβά | Epirus World

Τον χρέωσαν 25 ευρώ για ένα παγωτό χωνάκι και το πλήρωσαν ακριβά


Θύμα αισχροκέρδειας έπεσε ένας τουρίστας από την Ταϊβάν σε μαγαζί στη Φλωρεντία που του χρέωσε ένα απλό παγωτό χωνάκι 25 ολόκληρα ευρώ.
Ο τουρίστας έμεινε άναυδος όταν άκουσε την τιμή και διαμαρτυρήθηκε στον μαγαζάτορα ο οποίος του απάντησε πως «τα παγωτά κοστίζουν ακριβά γιατί είναι νόστιμα!».
Χωρίς να έχει άλλη επιλογή πλήρωσε τη… λυπητερή και έφυγε, ωστόσο ο Ιταλός τουριστικός οδηγός του γκρουπ, στο οποίο ήταν και ο εν λόγω τουρίστας, κάλεσε την αστυνομία και ανέφερε το περιστατικό.
Στην έρευνα που πραγματοποίησαν οι αξιωματικοί στο μαγαζί διαπίστωσαν πως οι τιμοκατάλογοι ήταν κρυμμένοι πίσω από τον πάγκο και έτσι επέβαλλαν πρόστιμο ύψους 2.000 ευρώ στον καταστηματάρχη.
«Η απόκρυψη των τιμών είναι πολύ σύνηθες φαινόμενο και μια συνήθεια που προκαλεί κακή εντύπωση στον κόσμο δεδομένου ότι τα θύματα είναι κατά κύριο λόγο τουρίστες», δήλωσε χαρακτηριστικά ο αξιωματικός της αστυνομίας, Elio Covino στην εφημερίδα La Repubblica.
Δεν είναι η πρώτη φορά που τουρίστες διαμαρτύρονται για εξωφρενικές τιμές σε δημοφιλείς ιταλικούς προορισμούς.
Τον περασμένο Αύγουστο, ο 62χρονος Juan Carlos Bustamente πλήρωσε 43 ευρώ για δύο φλυτζάνια καφέ και δύο μπουκάλια νερό σε καφέ στην Πλατεία του Αγίου Μάρκου, στη Βενετία.
Τον Ιανουάριο του 2017 μια παρέα Ιαπώνων έπεσαν από τα σύννεφα όταν τους ζητήθηκε να πληρώσουν 1.145 ευρώ σε εστιατόριο της Βενετίας για τέσσερις μπριζόλες, μια μερίδα ψάρι και λίγα ποτήρια νερό...
Share on Google Plus

About Epirus World

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου