Αποφεύγουμε 20 φαγητά στη ΔΕΠ-Υ

Οι διεθνείς έρευνες εκτιμούν ότι περίπου 10 παιδιά στα 100, γεννιούνται με Διαταραχή στην ικανότητα εστίασης της προσοχής (ΔΕΠ-Υ).Η ΔΕΠ-Υ είναι νευροαναπτυξιακή διαταραχή με αμφισβητούμενη θεραπεία και διαρκεί όλη τη ζωή. Μόνο εκείνοι που ακολουθούν συμπεριφοριστική παρέμβαση -σπάνια απαιτείται φαρμακευτική-, μπορούν να βελτιώσουν επαρκώς τη ζωή τους και να την οργανώσουν.
Βασισμένοι στις συμβουλές του Timothy J. Legg, PhD, PsyD, CRNP, ACRN, CPH , θα δείτε τα αποτελέσματα ερευνών για το ποιες τροφές ΔΕΝ πρέπει να δίνετε στο χαρισματικό παιδί σας μα ΔΕΠ-Υ.
Στην αρχή θα πούμε λίγα λόγια για τη ΔΕΠ-Υ, η οποία είναι η συχνότερη νευροαναπτυξιακή διαταραχή που όπου υπάρχει από τη στιγμή της γέννησης, συνεχίζει να υπάρχει σε όλη τη ζωή. Τα αποτελέσματα της Διαταραχής Ελλειμματικής Προσοχής ή/και Υπερκινητικότητας (ΔΕΠ-Υ) είναι η παρορμητικότητα, η διάσπαση προσοχής και η υπερκινητικότητα. 1 στα 10 παιδιά, περίπου, γεννιούνται με ΔΕΠ-Υ. Οι επιστήμονες δεν εφηύραν κάποια θεραπεία -το μόνο που βοηθά πολλαπλά είναι η έγκαιρη συμπεριφοριστική παρέμβαση, και γονεϊκή ενημέρωση από την ηλικία των 4 ετών του παιδιού. Αξιοσημείωτη είναι η πολλαπλή επιρροή της αποφυγής συγκεκριμένων φαγητών, για να υπάρξει μείωση των συμπτωμάτων της ΔΕΠ-Υ.
Ένοχες τροφές
Τα αφυδατωμένα φαγητά έχουν σχέση με την υπερκινητικότητα, λένε κάποιοι ερευνητές. Μεγαλύτερη σχέση έχουν τα χημικά χρώματα! Πρέπει να ελέγχεις τα:
  • Βιταμίνες
  • Αναψυκτικά
  • Καραμέλες
  • Φρούτα σε κονσέρβα
  • Μπάρμπεκιου σάλτσα
  • Δημητριακά
  • Οδοντόκρεμα
  • Σκόνη κέικ
Σταδιακά, θα αποκλείεις από την επαφή με το στόμα του παιδιού, ένα από τα παραπάνω προϊόντα και θα ελέγχεις τη συμπεριφορά του παιδιού σου.
Η ζάχαρη και τα γλυκαντικά αυξάνουν την υπερκινητικότητα και τη διάσπαση προσοχής, δηλαδή την ανησυχία του παιδιού. Χρειάζεται μεγάλη προσοχή!!! Ας μειωθεί και αντ’ αυτής ας χρησιμοποιούνται φρουτάκια, μαύρη σοκολάτα ή βανίλια!
Μεγάλη προσοχή σε αλλεργιογόνα τρόφιμα, τα οποία πρέπει να ελέγχονται μεμονωμένα, όπως και τα άλλα φαγώσιμα. Οι έρευνες δείξανε ότι σχετίζονται με την παρορμητικότητα και την υπερκινητικότητα, οι εξείς τροφές:
  • Μαγιά μπύρας
  • Ψάρι
  • Σόγια
  • Γάλα
  • Αυγά
  • Φυστίκια
  • Όστρακα
  • Μήλο
Σημαντικότατης αξίας είναι η έγκαιρη παρέμβαση, μόλις διαπιστωθούν τα πρώτα συμπτώματα στο παιδί. Μόνο 40% παιδιών με ΔΕΠ-Υ γίνονται ενήλικες χωρίς ΔΕΠ-Υ. Το 60% ζει με κατάθλιψη, άγχος, και άλλες ψυχικές διαταραχές.
Μην ξεχνάτε λοιπόν, να ελέγχεετε τα τρόφιμα που αγοράζεται και να συμβουλεύεστε τον εξειδικευμένο ψυχοπαιδαγωγό.
ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ


Share on Google Plus

About Epirus World

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου