Ψήφισμα σχετικά με τις επίσημες συζητήσεις που γίνονται στην Ευρωπαϊκή Ένωση εν όψει της έναρξης της νέας Κοινής Αγροτικής Πολιτικής (ΚΑΠ) περιόδου 2020-2027. | Epirus World

Ψήφισμα σχετικά με τις επίσημες συζητήσεις που γίνονται στην Ευρωπαϊκή Ένωση εν όψει της έναρξης της νέας Κοινής Αγροτικής Πολιτικής (ΚΑΠ) περιόδου 2020-2027.

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ηγουμενίτσας στη συνεδρίασή του την Τετάρτη 16 Ιανουαρίου , αφού ενημερώθηκε για τα όσα έχουν γραφτεί σε άρθρο της εφημερίδας AGREΝDA, σχετικά με τις επίσημες συζητήσεις που γίνονται στην Ευρωπαϊκή Ένωση εν όψει της έναρξής της νέας Κοινής Αγροτικής Πολιτικής (ΚΑΠ) περιόδου 2020-2027.


Αποφάσισε ομόφωνα
τη δημοσίευση του κάτωθι ψηφίσματος:
( Απόφαση Δ.Σ. 02/2019 )


Το Δημοτικό Συμβούλιο Ηγουμενίτσας εκφράζει την ανησυχία του για όσα έχουν γραφτεί, σε άρθρο της εφημερίδας AGREΝDA, ότι πρόκειται να θεσμοθετηθεί πριμ εξόδου για την απομάκρυνση των κτηνοτρόφων από την παραγωγή.
Δεδομένου ότι η αιγοπροβατοτροφία είναι βασικός πυλώνας της οικονομίας, προσφέρει προϊόντα υψηλής αξίας, προϊόντα ΠΟΠ και στηρίζει την ύπαιθρο, δεν μπορούμε να προσπεράσουμε αυτές τις φήμες ακόμα κι αν αυτές διαψεύδονται.
Φοβόμαστε δε ότι η αιγοπροβατοτροφία θα έχει την τύχη άλλων αγροτικών εκμεταλλεύσεων, όπως είναι π.χ. η καπνοκαλλιέργεια.
Δεν αποκλείεται όλα αυτά να είναι ένα τεστ για να εκτιμηθεί το εύρος και η δυναμική των αντιδράσεων από την εφαρμογή ενός τέτοιου μέτρου, που σκοπό έχει την εξαφάνιση της παραδοσιακής αυτής δραστηριότητας.
Πέρα από την αυτονόητη επαγρύπνηση του κλάδου και των ενώσεων κτηνοτρόφων, καλούμε την Ελληνική Κυβέρνηση και ειδικότερα το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης να μην υποτιμήσει αυτή τη φημολογία και
  1. Να απορρίψει αυτήν την προοπτική στις επίσημες συζητήσεις που γίνονται στην Ευρωπαϊκή Ένωση εν όψει της έναρξης της νέας Κοινής Αγροτικής Πολιτικής (ΚΑΠ) περιόδου 2020-2027  και τα σχέδια τεχνοκρατών ή άλλων συμφερόντων που θέλουν να αφανίσουν την παραδοσιακή κτηνοτροφία.
  2. Να στηρίξει τους μικρούς και μεσαίους παραγωγούς που πιέζονται από τη μείωση των τιμών και οδηγούνται αναγκαστικά σε έξοδο από την παραγωγή.
  3. Να αυξήσει τους ελέγχους και να εμποδίσει την ελληνοποίηση εισαγόμενων κτηνοτροφικών προϊόντων.
Το παρόν να δημοσιευθεί στον Τύπο και να αποσταλεί σε όλα τα πολιτικά κόμματα του Δημοκρατικού Τόξου.


Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ


ΔΟΝΑΤΟΣ ΜΑΡΤΙΝΗΣ
Share on Google Plus

About Epirus World

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου