Σε εξέλιξη ο σχεδιασμός για την καταπολέμηση κουνουπιών 2019-2020 στην Π.Ε Πρέβεζας | Epirus World

Σε εξέλιξη ο σχεδιασμός για την καταπολέμηση κουνουπιών 2019-2020 στην Π.Ε Πρέβεζας

Ο σχεδιασμός και η υλοποίηση προγράμματος καταπολέμησης κουνουπιών 2019-2020 βρίσκεται σε εξέλιξη με την συνεργασία της Π.Ε Πρέβεζας και των Δήμων. Μπορεί στην Ήπειρο μέχρι στιγμής να μην έχουν εμφανιστεί κρούσματα του ιού του Δυτικού Νείλου, ωστόσο τα κουνούπια αποτελούν διαχρονικά έναν σοβαρότατο παράγοντα τόσο επιβάρυνσης της οικονομία των περιοχών με αυξημένους πληθυσμούς κουνουπιών, όσο και κινδύνου εξάπλωσης ασθενειών που είναι φορείς τους.

Στόχος είναι η καταπολέμηση των κουνουπιών να αρχίζει νωρίς όταν τα έντομα βρίσκονται στο στάδιο της προνύμφης γιατί όταν "ωριμάσουν" η καταπολέμησή τους είναι πολύ δυσκολότερη. Καθαρισμοί καναλιών, τάφρων και ψεκασμοί είναι μερικές από τις παρεμβάσεις που υλοποιούνται από την Περιφερειακή Ενότητα και τους Δήμους. Η αντιμετώπιση των κουνουπιών σε μια περιοχή δεν θα πρέπει να βασίζεται στην εφαρμογή μιας μόνο μεθόδου καταπολέμησης, αλλά να περιλαμβάνει συνδυασμό μέτρων που συμβάλλουν προς το τελικό αποτέλεσμα. Γενικά θα πρέπει να στηρίζεται πρωτίστως στην καταπολέμηση των προνυμφών των κουνουπιών, καθώς και την εφαρμογή μέτρων διαχείρισης του περιβάλλοντος, για τον περιορισμό των εστιών ανάπτυξής τους και συμπληρωματικά , όπου κρίνεται απαραίτητο, να γίνεται χρήση βιοκτόνων που διαθέτουν έγκριση κυκλοφορίας στην χώρα μας.
Δημοτική Ραδιοφωνία Πρέβεζας
Share on Google Plus

About Epirus World

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου