Στην Πρέβεζα δικάζεται αύριο ο ταξιτζής για το φόνο της 16χρονης Κωνσταντίνας Αναγνώστη | Epirus World

Στην Πρέβεζα δικάζεται αύριο ο ταξιτζής για το φόνο της 16χρονης Κωνσταντίνας Αναγνώστη

Μια υπόθεση που συγκλόνισε το Πανελλήνιο θα εκδικαστεί αύριο Παρασκευή 1 Φεβρουαρίου στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Πρέβεζας.

Η 16χρονη τότε Κωνσταντίνα Αναγνώστη το Νοέμβριο του 2014 πήγε με ταξιτζή στην Αλβανία για επίσκεψη ρουτίνας σε οδοντιατρείο για σιδεράκια και γύρισε νεκρή χωρίς τα ζωτικά της όργανα. 

Στη μητέρα της άτυχης 16χρονης έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για υπόθαλψη εγκληματία, σχετικά με τον ήδη προφυλακισμένο οδηγό ταξί που μετέφερε την ανήλικη κοπέλα και η δίκη έχει οριστεί  για τις 15 Φεβρουαρίου στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Ιωαννίνων, όπου η γυναίκα θα κληθεί να δώσει εξηγήσεις σχετικά με όσα γνωρίζει για τον τραγικό θάνατο της κόρης της, αλλά και για τη σχέση της με τον ταξιτζή που μετέφερε το νεαρό κορίτσι στην Αλβανία. Ωστόσο, για την ίδια υπόθεση ξεκινά αύριο Παρασκευή 1η Φεβρουαρίου στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Πρέβεζας η δίκη του ταξιτζή, ο οποίος κρίθηκε προφυλακιστέος μετά την απολογία του τον περασμένο Ιούνιο στον ανακριτή Ιωαννίνων για την κατηγορία της ανθρωποκτονίας διά παραλείψεως με ενδεχόμενο δόλο.

Ανάμεσα στους μάρτυρες που είχαν καταθέσει τότε υπέρ του οδηγού ήταν η μητέρα και η μεγαλύτερη αδελφή της 16χρονης. Ο ταξιτζής είχε αναφερθεί στη φιλική σχέση που είχε αναπτύξει με τη μητέρα της ανήλικης, στην κατάθεση την οποία είχε δώσει στον εισαγγελέα του Πρωτοδικείου των Αγίων Σαράντα, στις 23 Φεβρουαρίου 2015.

Η αρχική ιατροδικαστική έκθεση στη σορό της άτυχης Κωνσταντίνας στην Αλβανία είχε αποδώσει τον θάνατό της σε παθολογικά αίτια. Ωστόσο, ο πατέρας της Γιώργος Αναγνώστης δεν είχε πειστεί και είχε ξεκινήσει αγώνα για να φωτιστούν τα θολά σημεία, μαζί με τη δικηγόρο του Γιάννα Παναγοπούλου. Η Κωνσταντίνα Αναγνώστη μεταφέρθηκε νεκρή στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών από τον οδηγό ταξί, που ανέφερε ότι το κορίτσι κατέρρευσε ύστερα από ένα ξαφνικό τρίξιμο του σαγονιού.

Η σορός εξετάστηκε εκ νέου, με αποτέλεσμα τα κλινικά ευρήματα να δείξουν ότι ήταν άνευ ζωτικών λειτουργιών, άνευ παλμού και άνευ αναπνευστικής λειτουργίας, με διεσταλμένες κόρες οφθαλμών, εμφανίζει κυάνωση γύρω από το στόμα, γύρω από την καρωτίδα, δέρμα με νεκρική χροιά με κυάνωση και κρύο. Εισήχθη νεκρή, γι’ αυτό δεν εφαρμόστηκε και άλλη θεραπεία.

Η αλήθεια αποκαλύφθηκε όταν, ύστερα από πιέσεις του πατέρα και της δικηγόρου του, ζητήθηκε ιατροδικαστική έρευνα από τον καθηγητή Ιατροδικαστικής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Θεόδωρο Βουγιουκλάκη στις 17 Νοεμβρίου 2014.
mypreveza
Share on Google Plus

About Epirus World

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου