Αγιασμός υδάτων σε συνθήκες παγετού… 14 τολμηροί στα νερά της Παμβώτιδας! | Epirus World

Αγιασμός υδάτων σε συνθήκες παγετού… 14 τολμηροί στα νερά της Παμβώτιδας!

Σε συνθήκες ολικού παγετού έγινε στα Γιάννινα ο Αγιασμός των υδάτων. Η παραλίμνιος καλύπτεται ακόμη από χιόνι, ο υδράργυρος ήταν στους πέντε υπό το μηδέν, η ομίχλη πυκνή καθώς η λίμνη έβγαζε ατμούς, αλλά παρόλα αυτά η παρουσία του κόσμου ήταν μεγάλη και δεκατέσσερις τολμηροί κολυμβητές βούτηξαν στα νερά της Παμβώτιδας. Ήταν ο Γιώργος Γιαννίκος αυτός που έβγαλε τον σταυρό, ένας άνθρωπος τον οποίο τίμησαν οι υπόλοιποι καθώς έφυγαν με καθυστέρηση μερικών δευτερολέπτων από το καραβάκι όπου βρίσκονταν. Κι αυτό γιατί φέτος συμπλήρωσε πενήντα χρόνια από την πρώτη φορά, που παιδάκι σχεδόν είχε πέσει στην Παμβώτιδα. Στο πέρασμα των χρόνων τήρησε το έθιμο και αποτέλεσε το παράδειγμα για τους υπόλοιπους.
Στον ίδιο απονεμήθηκε σήμερα αναμνηστική πλακέτα ενώ δεν έκρυψε την συγκίνησή του δηλώνοντας χαρούμενος για όσα κατάφερε και αφιερώνοντας τις στιγμές αυτές τόσο στη σύζυγό του που βρίσκεται στο κρεβάτι του πόνου όσο και στη μνήμη συνανθρώπων μας του χάθηκαν.
Στην τελετή του Αγιασμού των υδάτων χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Ιωαννίνων Μάξιμος και παρέστησαν σύσσωμες οι τοπικές πολιτικές, στρατιωτικές και αστυνομικές αρχές.
epiruspost
Share on Google Plus

About Epirus World

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου