Αυτή είναι η αιτία θανάτου της 13χρονης Ιωάννας μετά από επέμβαση σκωληκοειδίτιδας | Epirus World

Αυτή είναι η αιτία θανάτου της 13χρονης Ιωάννας μετά από επέμβαση σκωληκοειδίτιδας

Σε διάχυτη περιτονίτιδα, εξαιτίας ρήξης στομάχου, οφείλεται ο θάνατος της 13χρονης Ιωάννας από τη Λαμία. «Η νόσος (ρήξη στομάχου) εξελίχθηκε για πάρα πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα» δήλωσε στο star.gr o ιατροδικαστής και τεχνικός σύμβουλος της οικογένειας, Σωκράτης Τσαντίρης, μετά την ολοκλήρωση της νεκροψίας-νεκροτομής στη σορό του ανήλικου κοριτσιού.
Η ιατροδικαστική εξέταση πραγματοποιήθηκε σήμερα στη Θεσσαλονίκη, παρουσία δύο ιατροδικαστών που όρισε η οικογένεια. Εκεί ήταν και οι γονείς της Ιωάννας. Συντετριμμένοι, έχοντας τη συμπαράσταση των συγγενών τους, συνόδεψαν τη σορό του παιδιού τους, προκειμένου να διαπιστωθεί τι προκάλεσε τον θάνατό του.
Η μητέρα της 14χρονης δεν κατάφερε να συγκρατήσει τα δάκρυά της μέσα στην ιατροδικαστική. Στο τέλος αποχώρησε μαζί με τον σύζυγό της και συγγενείς.
Τι έχει συμβεί
Η Ιωάννα άφησε την τελευταία της πνοή στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας, μετά από επέμβαση σκωληκοειδίτιδας.
Τα αναπάντητα ερωτήματα για την υπόθεση είναι πολλά. Οι γονείς της ανήλικης μαθήτριας είναι συγκλονισμένοι, καθώς από τη μία θρηνούσαν τον ξαφνικό χαμό του παιδιού τους και από την άλλη προσπαθούσαν να καταλάβουν τι έχει συμβεί.
Αύριο, Τετάρτη, θα γίνει στη Λαμία η κηδεία της Ιωάννας. Συγγενείς και συμμαθητές, θα της πουν το τελευταίο «αντίο» στον Ιερό Ναό Μητροπόλεως, στις 12:00 το μεσημέρι.
Με απόφαση της οικογένειας, τα χρήματα, αντί στεφάνου, θα δοθούν στο «Χαμόγελο του Παιδιού». Την Τετάρτη 23 Ιανουαρίου το σχολείο, όπου πήγαινε η 14χρονη θα παραμείνει κλειστό. Εδώ και δύο ημέρες, το υπουργείο έχει στείλει ψυχολόγους στο σχολείο του κοριτσιού για να στηρίξουν τους συμμαθητές της.
Συνελήφθησαν τρεις γιατροί από το Νοσοκομείο Λάρισας μετά τη μήνυση που κατατέθηκε
Όπως αποκάλυψε ο δικηγόρος της οικογένειας, Ν. Διαλυνάς, «μετά τη μήνυση που κατατέθηκε την Κυριακή, συνελήφθησαν τρεις γιατροί από το νοσοκομείο Λάρισας. Απολογήθηκαν και αφέθηκαν ελεύθεροι και υπάρχουν κάποιοι ισχυρισμοί σε αυτά που είπαν».
Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει μέχρι στιγμής γνωστά, η 14χρονη διαγνώστηκε με οξεία σκωληκοειδίτιδα από το νοσοκομείο της Λαμίας.
Στη συνέχεια μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Λάρισας. «Ο χειρουργός παρέλαβε την 13χρονη στη Λάρισα με έντονους πόνους στην κοιλιά σε άσχημη κατάσταση» δήλωσε ο δικηγόρος της οικογένειας.
Είχαν επηρεαστεί τα νεφρά της και οι δείκτες φλεγμονής ήταν στα ύψη. Εισήχθη στο χειρουργείο. Το τι έγινε στο χειρουργείο με την έννοια της ορθής αντιμετώπισης της κατάστασης δεν μπορώ να το ξέρω» τόνισε ο κύριος Διαλυνάς και πρόσθεσε: «Διαπιστώθηκε περιτονίτιδα, εν συνεχεία εγχειρητικά παρουσίασε παραλυτικό ειλεό και το Σάββατο απεβίωσε.
Μεγάλες αντιδράσεις στη Λαμία
Οι κάτοικοι της Λαμίας είναι θορυβημένοι από τον θάνατο της 14χρονης Ιωάννας.
«Το τραγικό της όλης ιστορίας που έχει προκαλέσει μεγάλες αντιδράσεις στη Λαμία, είναι ότι ενώ υπάρχει παιδιατρική κλινική, αλλά δεν υπάρχει παιδοχειρουργική, κρατούσαν μία οξεία κατάσταση από τα χαράματα της Παρασκευής μέχρι αργά το μεσημέρι. Ευτυχώς, ήρθε εκεί ένας χειρουργός που κάλεσαν και τους είπε να στείλουν γρήγορα το κορίτσι στο Αγλαϊα Κυριακού, γιατί πρέπει να χειρουργηθεί. Και τελικά το έστειλαν στη Λάρισα» δήλωσε ο δικηγόρος της οικογένειας.
Μάλιστα αποκάλυψε πως αυτό είναι το δεύτερο περιστατικό θανάτου παιδιού. Το πρώτο ήταν τον Ιούλιο του 2017 με τον θάνατο ενός αγοριού ηλικίας 9 ετών, το οποίο με οξεία περιτονίτιδα κατέληξε στο Αγλαϊα Κυριακού.
«Κάτι δεν πάει καλά με την παιδιατρική κλινική στη Λαμία και χάνονται νέα παιδιά» δήλωσε ο κύριος Διαλυνάς.
Share on Google Plus

About Epirus World

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου