Έκρηξη στο Κολωνάκι στον Άγιο Διονύσιο: Δύο τραυματίες, οι πρώτες εκτιμήσεις | Epirus World

Έκρηξη στο Κολωνάκι στον Άγιο Διονύσιο: Δύο τραυματίες, οι πρώτες εκτιμήσεις

Έκρηξη αυτοσχέδιου μηχανισμού σημειώθηκε στις 7.10 το πρωί στην είσοδο του Ιερού Ναού Αγίου Διονυσίου στην οδό Σκουφά, στο Κολωνάκι.

Η βόμβα ήταν τοποθετημένη σε μεταλλικό κουτί το οποίο, σύμφωνα με τον Γ.Γ. των Ειδικών Φρουρών, Στράτο Μαυροειδάκο, εντόπισε ο νεωκόρος της εκκλησίας και ειδοποίησε πεζή περιπολία του Α.Τ. Εξαρχείων που βρισκόταν στο σημείο.

Ο νεωκόρος πήρε το κουτί και εναπόθεσε σε μία γλάστρα, λίγα μέτρα μακριά από την είσοδο. Εκείνη την ώρα έφτασε και ο αστυνομικός και το κουτί εξερράγη, τραυματίζοντας τους δύο άνδρες.

Ο αστυνομικός διακομίστηκε στο 401 στρατιωτικό νοσοκομείο και φέρει τραύματα στο πρόσωπο και στα χέρια, χωρίς ωστόσο η κατάσταση της υγείας του να εμπνέει ανησυχία ενώ ο νεωκόρος έχει μεταφερθεί στον Ευαγγελισμό για να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες.

Η περιοχή αποκλείστηκε άμεσα από ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις και στελέχη της αντιτρομοκρατικής βρίσκονται στο σημείο.

Αίσθηση προκαλεί το γεγονός ότι δεν προηγήθηκε προειδοποιητικό τηλεφώνημα, ενώ την είδηση της έκρηξης έκανε γνωστή ακροατής του ΣΚΑΪ 100,3 που βρισκόταν στο σημείο και άκουσε την έκρηξη.

Η βόμβα αποτελούνταν από μπουκάλια, καλώδια και ίσως γκαζάκια και είτε ήταν μικρής ισχύος, είτε υπήρξε εμπλοκή. Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις της αστυνομίας τοποθετήθηκε από νεοσυσταθείσα οργάνωση που πειραματίζεται σε εκρηκτικούς μηχανισμούς.

skai
Share on Google Plus

About Epirus World

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου