Παπανάτσιου: Αν χρειαστεί θα υπάρξει παράταση στα τέλη κυκλοφορίας | Epirus World

Παπανάτσιου: Αν χρειαστεί θα υπάρξει παράταση στα τέλη κυκλοφορίας

Το ενδεχόμενο να υπάρξει παράταση σε περίπτωση που θεωρηθεί αναγκαίο, την τελευταία στιγμή, στην καταβολή των τελών κυκλοφορίας, αποκάλυψε σήμερα στον ΑΝΤ1 η αρμόδια υφυπουργός Οικονομικών, Κατερίνα Παπανάτσιου.

Η κα. Παπανάτσιου ερωτηθείσα για τυχόν αλλαγές στα ποσά, είπε πως εξετάζονται γενικότερα σενάρια για αλλαγές στο φορολογικό σύστημα.

Αναφορικά με το επίδομα στους άνεργους νέους, στο οποίο είχε κάνει αναφορά η Υπουργός Εργασίας, δήλωσε άγνοια, ενώ για το ακατάσχετο των επιδομάτων, ξεκαθάρισε ότι είναι ζήτημα του κάθε υπουργείου που το χορηγεί, ωστόσο από σήμερα τίθεται σε αναδρομική ισχύ η μη κατάσχεση των επιδομάτων.

Η ίδια, μάλιστα, προέτρεψε του πολίτες που έχουν δει τα επιδόματά του να κατάσχονται από τις τράπεζες «από σήμερα μπορούν να πάνε στην τράπεζα και να ζητήσουν τα χρήματα που τους έχουν κρατήσει».

«Εξετάζουμε κι άλλους τρόπους για το πώς θα γίνονται οι κατασχέσεις», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Στη συνέχεια, η Κατερίνα Παπανάτσιου σχολίασε και το επίδομα θέρμανσης, σημειώνοντας πως αφενός εντάσσονται περισσότεροι δήμοι στο πρόγραμμα, αφετέρου αυξάνονται τα περιουσιακά κριτήρια, κάτι που σημαίνει ότι το δικαιούνται περισσότεροι πολίτες.

Όσον αφορά τα χρέη των φορολογούμενων, αφού επέδειξε στοιχεία ότι κατά τη θητεία της παρούσας κυβέρνησης έχουν μειωθεί και όχι αυξηθεί, είπε πως εξετάζεται ρύθμιση για επαγγελματίες που δεν είναι ενεργοί, ενώ αυτοί που είναι μπορούν πάντα να εντάσσονται στον εξωδικαστικό μηχανισμό, χωρίς να κάνει κάποια αναφορά, στον αριθμό των δόσεων που εξετάζονται.

Σχετικά με την αλλαγή του ορίου των ηλεκτρονικών συναλλαγών, για το χτίσιμο του αφορολόγητου, επιβεβαίωσε ότι, θα υπάρξει αύξηση.

Τέλος, σε σχέση με τον χρόνο υποβολής των φορολογικών δηλώσεων, η κα. Παπανάτσιου είπε πως «προσπαθούμε να ξεκινήσουμε νωρίτερα», ενώ κληθείσα να απαντήσει στο αν πρόκειται να γίνουν περισσότερες δόσεις για την πληρωμή των φορολογικών υποχρεώσεων των πολιτών, είπε πως «εξετάζουμε όλες τις περιπτώσεις ώστε κάποιοι φόροι να πληρώνονται σε περισσότερες δόσεις».
Share on Google Plus

About Epirus World

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου