Η “ΔΥΝΑΜΗ” του αλόγου “φώτισε” το Ιππικό Πάρκο Πρέβεζας | Epirus World

Η “ΔΥΝΑΜΗ” του αλόγου “φώτισε” το Ιππικό Πάρκο Πρέβεζας

Ξεχωριστή ήταν η ανοικτή εκδήλωση που διοργάνωσε το Ιππικό Πάρκο Πρέβεζας, στην τοποθεσία «Οικισμός Πυροσβεστών» στην Ταράνα Πρέβεζας, στην περιοχή Νεοχώρι, το πρωί της Κυριακής, σε συνεργασία με το Σύλλογο Γονέων, Κηδεμόνων, Φίλων ατόμων με διαταραχές αυτιστικού φάσματος Ν. Πρέβεζας “ΔΥΝΑΜΗ”.
IMG 0102
Ο προπονητής και φυσικοθεραπευτής-ιπποθεραπευτής, Άγγελος Π. Στύλος, η σύζυγός του Μαρία και οι συνεργάτες τους, ξενάγησαν στο Πάρκο τους επισκέπτες, “μύησαν” μικρούς και μεγάλους στις συνήθειες των αλόγων, με αποτέλεσμα μία “μαγική εμπειρία” επαφής ανθρώπου και ζώου, σύμφυτη με το πνεύμα των εορτών των Χριστουγέννων και του σκοπού του Συλλόγου, που δεν είναι άλλος από τον αγώνα και την ελπίδα της ζωής με ιδιαιτερότητες.
IMG 0093
Η επαφή των ατόμων με διαταραχές αυτιστικού φάσματος με το άλογο, έχει αποδειχθεί σύμφωνα με πρόσφατες επιστημονικές έρευνες, πως μπορεί να έχει σημαντικά αποτελέσματα στη βελτίωση της καθημερινότητας των παιδιών και των οικογενειών τους.
IMG 0114
Η θεραπευτική ιππασία άλλωστε είναι μία δραστηριότητα η οποία χρησιμοποιεί την κίνηση του αλόγου, για να βελτιώσει νευρολογικές και αισθητηριακές δυσλειτουργίες σε ασθενείς με κινητικά και νοητικά προβλήματα, ενώ η ιπποθεραπεία, είναι το πιο εξειδικευμένο κομμάτι της θεραπευτικής ιππασίας καθώς πρόκειται για μια φυσιοθεραπευτική, εργοθεραπευτική ή λογοθεραπευτική πράξη, η οποία χρησιμοποιεί, την κίνηση του αλόγου ως μέρος ενός ολοκληρωμένου θεραπευτικού προγράμματος για να πετύχει λειτουργικά αποτελέσματα.
IMG 0127
Το Ιππικό Πάρκο Πρέβεζας είναι ένα ολοκληρωμένο project που έχει στο κέντρο του το άλογο και τον άνθρωπο και παρουσιάζει πολυποίκιλες δράσεις, τις οποίες αξίζει ο επισκέπτης της περιοχής μας να βιώσει!
atpreveza
Share on Google Plus

About Epirus World

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου