Εγνατία Οδός: Αναβάλλεται η αύξηση στην τιμή των διοδίων! | Epirus World

Εγνατία Οδός: Αναβάλλεται η αύξηση στην τιμή των διοδίων!

Να και μία καλή είδηση, ειδικά για όσους κάνουν συχνή χρήση της Εγνατίας Οδού! Οι τσουχτερές αυξήσεις των διοδίων που είχαν προγραμματιστεί από την 1η Ιανουαρίου του 2019 αναβάλλονται τελικά επ’ αόριστον! Κι αυτό γιατί έβαλε φρένο η Ευρωπαική Επιτροπή. Η αρμόδια διεύθυνση της Κομισιόν δεν έχει εγκρίνει την νέα τιμολογιακή πολιτική που αναμένονταν να τεθεί σε ισχύ από 1/1/2019, ζητώντας τα διόδια να υπολογίζονται βάσει εκπομπής ρύπων των αυτοκινήτων. Προς το παρόν λοιπόν οι τιμές δεν αναπροσαρμόζονται, γεγονός ιδιαίτερα σημαντικό και για την Ήπειρο, καθώς σε απόσταση λίγων χιλιομέτρων λειτουργούν τρεις σταθμοί διοδίων.

«Είναι μία πρόταση την οποία προσπαθεί να εφαρμόσει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή σε όλα τα κράτη της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Γι αυτό και δεν επικυρώνει το νέο τιμολογιακό κατάλογο των διοδίων αν και αυτός έχει σταλεί εδώ και δύο μήνες. Η χρέωση ανάλογα με την εκπομπή ρύπων των αυτοκινήτων επιχειρείτε να εφαρμοστεί στην Γαλλία-αλλά και κει συναντούν αντιδράσεις» δήλωσε στο ethnos.gr ο πρόεδρος της Εγνατίας Οδού ΑΕ Απόστολος Αντωνούδης.

Σύμφωνα με την Κοινή Υπουργική Απόφαση που υπέγραψαν το καλοκαίρι οι υπουργοί Οικονομικών και Υποδομών Ευκλείδης Τσακαλώτος και Χρήστος Σπίρτζης αντίστοιχα, από την 1η Ιανουαρίου 2019 τα διόδια στον αυτοκινητόδρομο που συνδέει την Ηγουμενίτσα με τους Κήπους Έβρου πρόκειται να αυξηθούν από 0,03 ευρώ (με ΦΠΑ) σε 0,05 ευρώ (με ΦΠΑ), ανά χιλιόμετρο, για τα Ι.Χ. αυτοκίνητα.

Η αναπροσαρμογή αυτή συνεπάγεται αυξήσεις από 66% έως 150% στα διόδια της Εγνατίας Οδού. Από τις υψηλότερες αυξήσεις είναι να υποστούν τα διόδια στα Μάλγαρα, καθώς θα «απογειωθούν» με ποσοστό 150% δεδοµένου πως η χρέωση θα διαµορφωθεί σε 3 ευρώ από 1 ευρώ και 20 λεπτά σήµερα.

 Στις αυξήσεις τιμών στην Εγνατία Οδό, το υπουργείο Υποδομών αντιπαραθέτει το ηλεκτρονικό σύστημα διοδίων, όπου ο ανάδοχος για το σχετικό έργο αρχικού προϋπολογισμού της τάξης των 400 εκατ. ευρώ αναμένεται να ανακηρυχθεί τον Απρίλιο.
epiruspost
Share on Google Plus

About Epirus World

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου