Άρης Μπαρτζώκας: Αλλαγή του έτους με χιονοπτώσεις στην Ήπειρο.. | Epirus World

Άρης Μπαρτζώκας: Αλλαγή του έτους με χιονοπτώσεις στην Ήπειρο..

Με χιονοπτώσεις στα ορεινά και ασθενή χιονόπτωση στο λεκανοπέδιο Ιωαννίνων θα υποδεχθούμε το 2019! Όλα τα στοιχεία δείχνουν ότι η νέα χρονιά θα κάνει… λευκό ποδαρικό και ο καιρός θα βάλει το καλύτερό του χρώμα – το λευκό- για να συμπληρώσει το εορταστικό σκηνικό των ημερών αυτών! Η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία προειδοποιεί για δύο απανωτά κύματα κακοκαιρίας τις επόμενες ημέρες, όπου θα έχουν ως βασικό χαρακτηριστικό τις χιονοπτώσεις και το ψύχος. Το Epiruspost απευθύνθηκε στο Εργαστήριο Μετεωρολογίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και τον Καθηγητή Άρη Μπαρτζώκα, ο οποίος έδωσε λεπτομέρειες για τον καιρό των επόμενων ημερών στην περιοχή μας.

Η αλλαγή του καιρού θα είναι εμφανής από το πρωί της Δευτέρας. Η ηλιοφάνεια θα δώσει την θέση της στις νεφώσεις. Ο καιρός θα είναι νεφελώδης καθόλη την διάρκεια της μέρας και ο υδράργυρος δεν θα ξεπεράσει τους έξι με επτά βαθμούς Κελσίου.

Το βράδυ και κατά την αλλαγή του έτους, στα ορεινά της Ηπείρου θα χιονίζει ενώ ασθενής χιονόπτωση ή χιονόνερο αναμένεται και στην πόλη των Ιωαννίνων.

Οι χιονοπτώσεις στα ορεινά θα συνεχιστούν και το πρωί της Πρωτοχρονιάς ενώ μέσα στην μέρα ο καιρός θα βελτιωθεί.

Η δεύτερα μέρα του νέου έτους, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε ο κ. Μπαρτζώκας, θα είναι στην κυριολεξία παγωμένη. Το κρύο θα είναι έντονο και ο υδράργυρος στα Γιάννινα θα πέσει στους μείον πέντε ίσως και παρακάτω.

Από τις τρεις του μήνα αναμένονται και πάλι χιονοπτώσεις στην περιοχή μας. Καιρός χειμωνιάτικος λοιπόν…
epiruspost
Share on Google Plus

About Epirus World

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου