ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ- Επιπλέον πόροι ύψους 4.140.000 | Epirus World

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ- Επιπλέον πόροι ύψους 4.140.000

Οι προσπάθειες ανανέωσης και εκσυγχρονισμού του πάγιου Ηλεκτρομηχανολογικού, του Ιατροτεχνολογικού και του Ξενοδοχειακού εξοπλισμού ηλικίας 30 ετών, του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Ιωαννίνων (ΠΓΝΙ) συνεχίζονται με αμείωτη ένταση και με απόλυτη συνεργασία των υπηρεσιών του Νοσοκομείου, της 6ης ΥΠΕ, του Υπουργείου Υγείας και Τοπικών φορέων. Από το Υπουργείο Υγείας ανακοινώθηκε η διάθεση επιπλέον πόρων ύψους 4.140.000 € συνολικά, που προέκυψαν από μεταφορά, με απόφαση του Αναπληρωτή Υπουργού Υγείας κ. Π. Πολάκη, στον «Κωδικό (ΚΑΕ) Επιχορήγησης για εξοπλισμό Νοσοκομείων» αδιάθετων και αχρησιμοποίητων υπολοίπων των υπηρεσιών του Υπουργείου, για την προμήθεια δέκα (10) ασθενοφόρων και την αντικατάσταση ξενοδοχειακού εξοπλισμού σε πέντε (5) νοσοκομεία της χώρας. Ανάμεσα στα Νοσοκομεία που ενισχύονται είναι και το ΠΓΝΙ στο οποίο διατίθεται το ποσό των 600.000€ για την αγορά 300 κλινών νοσηλείας. 

Ήδη το κονδύλιο αυτό έχει εγγραφεί στην τελευταία τροποποίηση του προϋπολογισμού του Νοσοκομείου που βρίσκεται στη διαδικασία έγκρισης. Η εξέλιξη αυτή επιταχύνει και φέρνει πιο κοντά την υλοποίηση του στόχου της Διοίκησης και των Υπηρεσιών για την πλήρη ανανέωση των από τριακονταετίας 760 κλινών νοσηλείας του Νοσοκομείου. Τις τελευταίες μέρες έχει εγκριθεί επίσης από την 6η ΥΠΕ, η σκοπιμότητα προμήθειας 100 σύγχρονων ηλεκτρικών κλινών ενώ έχει κατατεθεί το αίτημα και το Τεχνικό δελτίο για την προμήθεια 300 κλινών επιπλέον, η χρηματοδότηση των οποίων θα επιδιωχθεί να γίνει μέσω της Περιφέρειας Ηπείρου. 

Ταυτόχρονα με τα παραπάνω, η έκτακτη ενίσχυση του Νοσοκομείου με 1.500.000€ μέσα στο Δεκέμβριο για την κάλυψη των απρόβλεπτα αυξημένων αναγκών σε φάρμακο και ιδιαίτερα των ογκολογικών, βοήθησε στη ολόπλευρη ιατροφαρμακευτική κάλυψη των πολιτών που την είχαν ανάγκη. 

Η Διοίκηση του Νοσοκομείου, με την ολοκλήρωση του 2018, θέλει δημόσια να καταθέσει τις ευχαριστίες της: 
 Στους Εργαζόμενους του Νοσοκομείου για το συνεχή αγώνα δρόμου που κάνουν προκειμένου να αντιμετωπίσουν με επιτυχία τις καθημερινές δυσκολίες, 
 Την Περιφέρεια Ηπείρου για τη στήριξη και την ευαισθησία που δείχνει στην αντιμετώπιση των προβλημάτων του Νοσοκομείου, 
 Τους Βουλευτές της περιοχής και ιδιαίτερα του Νομού Ιωαννίνων για τη συνεχή εγρήγορση και κινητοποίηση για τις ανάγκες και την προοπτική του Νοσοκομείου. 
 Τη Διοίκηση της 6ης ΥΠΕ και την Πολιτική Ηγεσία του Υπουργείου Υγείας για την άμεση ανταπόκριση στα δίκαια αιτήματα του Νοσοκομείου. 
 Τους Πολίτες της Περιοχής για την κατανόησή τους και την αγάπη που περιβάλλουν το ΠΓΝΙ. Δεσμευόμαστε να συνεχίσουμε, μαζί με όλους, τις προσπάθειες για ολόπλευρες και ποιοτικές υπηρεσίες υγείας. Ευχόμαστε Χρόνια Πολλά, με Υγεία, Ειρηνικό και Ευτυχισμένο το 2019.

epirusgate
Share on Google Plus

About Epirus World

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου