H Yamaha Tenere 700 διαθέτει αγωνιστικό DNA | Epirus World

H Yamaha Tenere 700 διαθέτει αγωνιστικό DNA

Στην έκθεση EICMA 2018 έγιναν τα επίσημα αποκαλυπτήρια της πολυαναμενόμενης Yamaha Tenere 700.
Πρόκειται για την τελική έκδοση παραγωγής της πρωτότυπης Tenere 700 World Raid που παρουσιάστηκε το 2017 και υποβλήθηκε στις πιο ακραίες δοκιμές σε αντίξοες συνθήκες εδάφους και καιρικές συνθήκες από πολύ έμπειρους αναβάτες προεξάρχοντος του πολυνίκη του Rally Dakar, Stéphane Peterhansel.
Κατά την Yamaha πρόκειται «για ένα από τα πιο συναρπαστικά και σημαντικά νέα adventure μοντέλα που θα κυκλοφορήσουν μέσα στα επόμενα πολλά χρόνια».
Το όνομα Tenere έχει αποκτήσει θρυλική υπόσταση στο χώρο των δύο τροχών και έχει συνδεθεί άρρηκτα με την Yamaha. Είναι μια λέξη που χρησιμοποιούν οι Τουάρεγκ και σημαίνει «έρημος» ή «ερημότοπος».
Η Tenere 700 εφοδιάζεται με τον δικύλινδρο σε σειρά κινητήρα CP2 698 κ. εκ. που αποδίδει 73,4 ίππους @ 9.000 σ.α.λ. και 68 Nm ροπής @ 6.500 σ.α.λ.
Τα κύρια χαρακτηριστικά του κινητήρα είναι η ισχυρή και γραμμική ροπή του που παρέχει άμεση απόκριση στο γκάζι, σε συνδυασμό με εντυπωσιακή επιτάχυνση. Παράλληλα, η εξαιρετική οικονομία καυσίμου, συμβάλει στην ικανότητα της μοτοσυκλέτας να καλύπτει μεγάλες αποστάσεις μεταξύ των στάσεων για ανεφοδιασμό. Η νέα Tenere χρησιμοποιεί ρεζερβουάρ 16 λίτρων που προσφέρει αυτονομία έως και 350 χιλιόμετρα, σύμφωνα με τη Yamaha.
Το ολοκαίνουργιο σωληνωτό πλαίσιο είναι κατασκευασμένο από ατσάλι και σχεδιάστηκε για να προσφέρει κορυφαίο χειρισμό και ευελιξία στις χωμάτινες διαδρομές.
Στον τομέα των αναρτήσεων, η μοτοσυκλέτα εξοπλίζεται με πιρούνι 43 χιλιοστών με διαδρομή 210 χιλ. Πίσω υπάρχει μονό αμορτισέρ με διαδρομή 200 χιλ. το οποίο διαθέτει τηλεχειριζόμενο ρυθμιστή για ρύθμιση της προφόρτισης εν κινήσει.
Το σύστημα πέδησης αποτελείται από διπλούς δίσκους 282 χιλ. μπροστά και έναν δίσκο 245 χιλ. πίσω.
Κατά την εκτός δρόμου οδήγηση, ο αναβάτης έχει τη δυνατότητα να απενεργοποιήσει προσωρινά το ABS ενεργοποιώντας το διακόπτη διακοπής λειτουργίας έκτακτης ανάγκης με ακινητοποιημένη τη μοτοσυκλέτα.
Στο εμπρόσθιο τμήμα της νέας Tenere ξεχωρίζουν οι τέσσερις προβολείς LED σε διάταξη 2+2 που προσφέρουν πανίσχυρες δέσμες φωτός.
Ο αγωνιστικός πίνακας οργάνων αποτελείται από μια μεγάλη LCD οθόνη και προσφέρει μεγάλο εύρος πληροφοριών. Έχει σχεδιαστεί έτσι ώστε να μπορεί εύκολα ο οδηγός, ανάλογα με τις ανάγκες του, να προσθέσει πρόσθετο εξοπλισμό, όπως GPS, οδικές συσκευές ανάγνωσης βιβλίων και smartphone.
Η Tenere 700 έρχεται να πλαισιώσει τη σημερινή σειρά Yamaha Adventure που περιλαμβάνει τις XT1200Z και XT1200ZE Super Tenere, καθώς και την αποκλειστική, υψηλών προδιαγραφών XT1200ZE Raid Edition.
Η παραγωγή της νέας adventure της Yamaha αναμένεται να ξεκινήσει λίγο πριν το 2020, ενώ προς το παρόν δεν έχουν διαρρεύσει πληροφορίες σχετικά με την τιμή της
Share on Google Plus

About Ειρήνη Σολδάτου

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου