Τι λέει ο συνήγορος του κοσμηματοπώλη για το ιατροδικαστικό πόρισμα | Epirus World

Τι λέει ο συνήγορος του κοσμηματοπώλη για το ιατροδικαστικό πόρισμα

Επιστημονικά μη παραδεκτό χαρακτηρίζει ο συνήγορος υπεράσπισης του κοσμηματοπώλη της οδού Γλάδστωνος το ιατροδικαστικό πόρισμα για τον Ζακ Κωστόπουλο. Ο συνήγορος του κατηγορούμενου Χάρης Αναγνωστόπουλος, σε ανακοίνωση του, μιλά για τεθλασμένη σύνδεση των ισχαιμικών αλλοιώσεων με τα ασήμαντα τραύματα που έφερε το θύμα, επισημαίνοντας πως διατηρούν εντονότατες επιφυλάξεις για το καταληκτικό συμπέρασμα της έκθεσης σχετικά με την αναφερόμενη αιτία θανάτου.
Στην ανακοίνωση του ο κ. Αναγνωστόπουλος επισημαίνει:
Η δια της τεθλασμένης αιτιώδης σύνδεση, των ισχαιμικών αλλοιώσεων που διαπιστώθηκαν, με τα πολλαπλά πλην ασήμαντα όπως χαρακτηρίζονται, τραύματα που έφερε ο παθών, μέσω μηχανισμού stress, δηλαδή με συλλογιστική του τύπου «ράβδος εν γωνία άρα βρέχει», καθιστούν το συμπέρασμα της ιατροδικαστικής εκθέσεως επιστημονικά μη παραδεκτό.
Στην παρούσα φάση τρεις επισημάνσεις:
1) Η απουσία τοξίκωσης είναι διαπίστωση, διαμετρικά αντίθετη προς τις περιγραφές των πολλών αυτόκλητων μαρτύρων που έχουν καταθέσει. Περαιτέρω δεν έχει διενεργηθεί (περιέργως) έλεγχος για τετραϋδροκαναβινόλη και (ανεπιτρέπτως) δεν έχουν μετρηθεί στο αίμα τα επίπεδα της ευρύτατα διαδεδομένης ψυχοδραστικής ουσίας α-pvp (α-πυρριδινοφεντιοφενόνη) με συνέπεια ο έλεγχος να είναι ατελής.
2) Η αναφερόμενη στρεσογόνος κατάσταση προϋπήρχε του χρόνου του επεισοδίου, σύμφωνα με περιγραφές πολλών μαρτύρων αλλά και ειδικώς της μάρτυρος, προσώπου οικείου του θύματος με την οποία είχε επικοινωνία λίγο πριν το περιστατικό.
3) Ο μηχανισμός προκλήσεως των τραυμάτων είναι κατά τις διαπιστώσεις των ιατροδικαστών (ποικίλος) με μόνο επτά (7) από αυτά επί συνόλου εικοσιτριών (23) να προήλθαν από επενέργεια τρίτων επί του σώματος του θανόντος.
Με δεδομένα τα ανωτέρω διατηρούμε εντονότατες επιφυλάξεις για το καταληκτικό συμπέρασμα της έκθεσης σχετικά με την αναφερόμενη αιτία θανάτου.
Σύμφωνα πάντως με τη δικηγόρο της οικογένειας του Ζακ Κωστόπουλου Χαρά Πετσιμέρη, «ο θάνατος του Ζακ Κωστόπουλου προήλθε από τα πολλαπλά χτυπήματα που δέχθηκε». «Αφέθηκε στο έδαφος και οδηγήθηκε νεκρός στο ασθενοφόρο. Στις 15:04 εντός ασθενοφόρου δεν είχε πλέον κανένα ζωτικό όργανο να λειτουργεί. Δεν είχε σφυγμούς, δεν είχε τίποτα» πρόσθεσε.
Share on Google Plus

About Ειρήνη Σολδάτου

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου