«Τα παραπτώματα του Αρχιεπισκόπου δεν παραγράφονται ούτε με το θάνατο» | Epirus World

«Τα παραπτώματα του Αρχιεπισκόπου δεν παραγράφονται ούτε με το θάνατο»

«Ο Αρχιεπίσκοπος δεν έπεισε τους ιεράρχες», δήλωσε ο Μητροπολίτης Καισαριανής και Βύρωνα στο Καλημέρα Ελλάδα, σχολιάζοντας την αποχώρησή του από τη συνεδρίαση της Ιεραρχίας.
Ερωτηθείς για τη στάση του Αρχιεπισκόπου να συμφωνήσει με τον Πρωθυπουργό στο θέμα της μισθοδοσίας των κληρικών, σχολίασε ότι «θα τον κρίνει η εκκλησιαστική ιστορία και αναφερόμενος γενικότερα στη συμφωνία σημείωσε πως «η συμφωνία έγινε ερήμην μας».
Κληθείς να δώσει «συμβουλή» στον πρωθυπουργό και τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, τους κάλεσε να αποκτήσουν «εκκλησιαστικό ήθος».
Την ίδια ώρα, αναφερόμενος στον Αρχιεπίσκοπο είπε πως «τα παραπτώματα των μητροπολιτών και του Αρχιεπισκόπου δεν παραγράφονται ούτε με το θάνατό», στην περίπτωση της Εκκλησίας.
«Μπορεί και μετά το θάνατό τους να κατακριθούν. Στην εκκλησιαστική ζωή τίποτα δεν ξεχνιέται», τόνισε.
Ερωτηθείς τέλος αν ο Αρχιεπίσκοπος βγήκε κερδισμένος, απάντησε πως «αν στηριχτεί στο στήριγμά του, που είναι η Ιεραρχία, θα βγει κερδισμένος».
Share on Google Plus

About Ειρήνη Σολδάτου

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου