Υπόμνημα 50 σελίδων κατέθεσε ο Ολυμπιακός για τα γεγονότα της Πάτρας | Epirus World

Υπόμνημα 50 σελίδων κατέθεσε ο Ολυμπιακός για τα γεγονότα της Πάτρας

Στον Ολυμπιακό περιμένουν το αργότερο μέχρι την Παρασκευή την απόφαση της Πειθαρχικής Επιτροπής για το κατηγορητήριο της ομάδας για το ματς της Πάτρας. Το υπόμνημα των 50 σελίδων και η ένορκη κατάθεση του τραυματία.
Στο Λιμάνι αναμένουν ότι το αργότερο έως την Παρασκευή θα έχουν την απόφαση της Πειθαρχικής για το Παναχαϊκή - Ολυμπιακός. Είναι χαρακτηριστικό πως το υπόμνημα που έχει στείλει ο Ολυμπιακός για την απολογία του είναι 50 σελίδων και οι 18 αναφέρουν τις διατάξεις για τις οποίες εάν προκύψει ποινή αφαίρεσης βαθμώνθα πρέπει να είναι στο Κύπελλο.
Υπάρχει μια πολύ σημαντική ιδιαιτερότητα στην εκδίκαση του Ολυμπιακού για το παιχνίδι Κυπέλλου με την Παναχαϊκή καθώς δεν ισχύουν τα περί δεδικασμένων για παλαιότερες υποθέσεις. Ποτέ άλλοτε τα τελευταία χρόνια δεν έχει υπάρξει υπόθεση με κίνδυνο αφαίρεσης βαθμών για μεγάλη ομάδα από φάση ομίλων του Κυπέλλου. Το Κύπελλο Ελλάδος, λοιπόν, είναι, σύμφωνα με τον ΚΑΠ (τον Κανονισμό, δηλαδή, που χαρακτηρίζει και ονοματίζει τις επίσημες ποδοσφαιρικές διοργανώσεις που διοργανώνονται κάθε χρόνο) είναι «ένα πρωτάθλημα». Το άρθρο 3 το ορίζει σχετικά (σ.σ. ως επαγγελματικό πρωτάθλημα). Ειδικότερα, μάλιστα, η φάση των ομίλων (σε αγώνα της οποίας προκλήθηκαν τα επεισόδια) είναι ένα τυπικής μορφής πρωτάθλημα με ομίλους των τεσσάρων ομάδων, τρεις αγωνιστικές και βαθμολογία.
Επίσης ως προς τέτοιες περιπτώσεις υπάρχει το άρθρο 13, παρ. 3 που αναφέρει «αφαίρεση βαθμών από μια Π.Α.Ε. ή ένα σωματείο από τον βαθμολογικό πίνακα του διεξαγόμενου, διεξαχθέντος ή μελλοντικού πρωταθλήματος». Το βασικό όμως στο οποίο θα στηριχθεί ο Ολυμπιακός είναι το άρθρο 41 του ΚΑΠ το οποίο σημειώνει στο εδάφιο 4 του ότι «σε κάθε περίπτωση μη έναρξης ή μη λήξης (διακοπής) του αγώνα με υπαιτιότητα της μιας ή των δύο ομάδων επιβάλλονται οι ποινές του άρθρου 21 του παρόντος Κανονισμού, με εξαίρεση τα προβλεπόμενα στο άρθρο 43 του παρόντος και με την διευκρίνηση ότι αν το περιστατικό συμβεί σε μονό ή διπλό αγώνα, η υπαίτια ομάδα αποκλείεται από την συνέχεια του θεσμού, ενώ αν το περιστατικό συμβεί σε αγώνα που γίνεται στα πλαίσια φάσης ομίλων τότε της αφαιρούνται βαθμοί σύμφωνα με το άρθρο 21». Αυτό το άρθρο λοιπόν περιγράφει πως ακόμα σε περιπτώσεις βιαιοπραγίας, φθορών ή τραυματισμών η όποια ποινή αφαίρεσης βαθμών πάει στο Κύπελλο και όχι στο πρωτάθλημα και εκεί θα ποντάρουν αισθητά στο Λιμάνι.
Στην 18 σελίδων ανάλυση για τον λόγο που θα πρέπει να αφαιρεθούν βαθμοί από το Κύπελλο, εάν αποφασιστεί και κριθεί κάτι τέτοιο, στον Ολυμπιακό επικαλούνται 15 διατάξεις του ΚΑΠ. Από το άρθρο 3 που ορίζει ως πρώτο επαγγελματικό πρωτάθλημα το Κύπελλο μέχρι το 23 και το κεφάλαιο για Κύπελλο πρωταθλήματος που αναφέρει ως πρωτάθλημα το Κύπελλο αλλά και το άρθρο 41, που έχουμε αναφέρει και πιο πάνω.

Η ένορκη κατάθεση του τραυματία τον τοποθετεί 1 χιλιόμετρο μακριά από το γήπεδο

Στον Ολυμπιακό έχουν στην διάθεσή τους και έχουν προσκομίσει και την ένορκη κατάθεση του τραυματία στο ματς αυτό. Ο ίδιος ο άνθρωπος έκανε ένορκη κατάθεση στην αστυνομία ότι χτυπήθηκε 1 χιλιόμετρο μακριά και δεν ξέρει ποιάς ομάδας οπαδοί μπορεί να ήταν. Αυτή η κατάθεση που σίγουρα θα παίξει τον ρόλο της τον τοποθετεί λοιπόν εκτός γηπέδου.

Το CAS και οι καταγγελίες σε FIFA / UEFA

Στην περίπτωση που υπάρξει ποινή στο πρωτάθλημα στον Ολυμπιακό δεν θα το αφήσουν έτσι, όπως έχουμε τονίσει ξανά. Θα φτάσουν έως το CAS και ενώ φυσικά υπάρχει η πρόθεση να γίνουν καταγγελίες (σ.σ. εγγράφως) σε FIFA / UEFA.
Πηγή: gazzetta.gr
Share on Google Plus

About Ειρήνη Σολδάτου

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου