Κοριτσάκι 13 μηνών στο Νέο Ηράκλειο προσβλήθηκε από μηνιγγίτιδα | Epirus World

Κοριτσάκι 13 μηνών στο Νέο Ηράκλειο προσβλήθηκε από μηνιγγίτιδα

Ακόμη ένα περιστατικό μηνιγγίτιδας καταγράφηκε στην Ελλάδα για το 2018. Αυτήν τη φορά η νόσος «χτύπησε» ένα κοριτσάκι 13 μηνών στο Νέο Ηράκλειο Αττικής, το οποίο νοσηλεύεται από τις αρχές της εβδομάδας στο Παιδιατρικό Κέντρο Αθηνών με μηνιγγίτιδα τύπου Β.
Ευτυχώς για την μικρούλα, η οποία δεν είχε εμβολιαστεί ενάντια στη νόσο, έχει διαφύγει πλέον διαφύγει τον άμεσο κίνδυνο για τη ζωή του. Το νέο περιστατικό έρχεται μόλις λίγες ημέρες μετά το κρούσμα μηνιγγίτιδας τύπου Β σε αγόρι 4 ετών από τη Νίκαια, στις αρχές Νοεμβρίου.
Μάλιστα, έχει δοθεί οδηγία να λάβουν άμεσα όλοι οι συμμαθητές του 4χρονου στον παιδικό σταθμό τα απαραίτητα μέτρα χημειοπροφύλαξης
Κρούσματα μηνιγγίτιδας έχουν καταγραφεί μέσα στο 2018 σχεδόν σε όλη την χώρα. Η μηνιγγίτιδα τύπου Β είναι μία από τις πλέον επικίνδυνες νόσους, καθώς εξελίσσεται ραγδαία εντός 24 ωρών και μπορεί να προκαλέσει μόνιμες αναπηρίες ή να οδηγήσει ακόμα και σε θάνατο.
Ο μοναδικός τρόπος για την αποτελεσματική και ασφαλή πρόληψη ενάντια στη νόσο είναι η έγκαιρη έναρξη και ολοκλήρωση του εμβολιασμού των παιδιών, ο οποίος δύναται να ξεκινήσει από την ηλικία των δύο μηνών και άνω. Η ουσιαστική προστασία κατά της μηνιγγίτιδας τύπου Β κατέστη εφικτή στην Ελλάδα από το 2013, με τον σχετικό εμβολιασμό, που προστατεύει όλες τις ηλικιακές ομάδες.
Οι γονείς επιβάλλεται να επισκέπτονται τον παιδίατρό τους, δεδομένου ότι φέτος είναι ιδιαίτερα αυξημένα τα κρούσματα σε σχέση με την περσινή χρονιά και τα αποτελέσματα της νόσου μπορεί σε κάποιες περιπτώσεις να είναι τραγικά.
Share on Google Plus

About Ειρήνη Σολδάτου

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου