Κυριάκος Μητσοτάκης : «Η κυβέρνηση κουρέλιασε στη πράξη το περίφημο ηθικό πλεονέκτημα της αριστεράς» | Epirus World

Κυριάκος Μητσοτάκης : «Η κυβέρνηση κουρέλιασε στη πράξη το περίφημο ηθικό πλεονέκτημα της αριστεράς»

Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ για την οικονομία, το Σκοπιανό και το προσφυγικό, εξαπέλυσε από την Πρέβεζα ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ.  Κυριάκος Μητσοτάκης.

Στην ομιλία που πραγματοποίησε μέσα σε μία κατάμεστη αίθουσα, το βράδυ της Δευτέρας, ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης κατηγόρησε τη κυβέρνηση για ανικανότητα και δημαγωγία χαρακτηρίζοντας την έξοδο από τα μνημόνια ως, ένα ακόμα ψέμα ,ενώ τόνισε πως το δημόσιο είναι παραδομένο και παρατημένο σε ρουσφέτια και κομματικούς πελάτες.

Απευθυνόμενος στους ψηφοφόρους της Νέας Δημοκρατίας ο κ. Μητσοτάκης είπε πως το κόμμα του είναι η πιο ισχυρή πολιτική δύναμη στην Ελλάδα και ένα από τα μεγαλύτερα κόμματα στην Ευρώπη, ενώ τόνισε πως η μάχη με τους ΣΥΡΙΖΑ -ΑΝΕΛ θα είναι δύσκολη καθώς στόχος τους σύμφωνα με τον ίδιο,  είναι να διχάσουν τον Ελληνικό λαό, ρίχνοντας λάσπη όπου βρουν και δίνοντας του ξανά ψεύτικες υποσχέσεις.

Αναφορικά με το Σκοπιανό, ο κ. Μητσοτάκης τόνισε για ακόμα μία φορά πως η Νέα Δημοκρατία δεν θα κυρώσει τη συμφωνία των Πρεσπών , λέγοντας χαρακτηριστικά πως η συμφωνία αυτή που έφεραν οι Τσίπρας, Κοντζιάς και Καμμένος αποτελεί μέγιστη εθνική υποχώρηση. «Για πρώτη φορά η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ -ΑΝΕΛ κάνει κάτι που καμία άλλη ελληνική κυβέρνηση δεν είχε δεχθεί να κάνει, δηλαδή, να παραχωρήσει Μακεδονική Ταυτότητα και Μακεδονική γλώσσα στους γείτονες. Όλοι ξέρουν πια ότι αυτός ο συμβιβασμός μεθοδεύτηκε σε ένα χρόνο ακατάλληλο και υπό την πίεση τρίτων, κάτι το οποίο έγινε με ευθύνη και των δύο λαών και με διαδρομές υπόγειες. Χωρίς σοβαρή προετοιμασία και χωρίς προϋποθέσεις εθνικής συναίνεσης. 

Για αυτό και η συμφωνία αυτή βρίσκεται ήδη στον αέρα. Η Νέα Δημοκρατία δεν θα κυρώσει τη συμφωνία για το Σκοπιανό. Τα Σκόπια θέλουν να κλείσουν όπως – όπως το θέμα πριν έρθει η Νέα Δημοκρατία στην εξουσία. Βλέπετε και αυτοί έχουν προεξοφλήσει την επικράτηση της Νέας Δημοκρατίας.» είπε μεταξύ άλλων για το Σκοπιανό ο κ. Μητσοτάκης.

Ως θλιβερό σύμβολο της αποτυχίας και της αδιαφάνειας της σημερινής κυβέρνησης η οποία όπως είπε, έκανε σπέκουλα στην παγκόσμια συμπάθεια για το δράμα των προσφύγων χαρακτήρισε το προσφυγικό ζήτημα ο κ. Μητσοτάκης . Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας τόνισε μεταξύ άλλων πως  «Την τραγωδία της Μόριας δεν θα την αφήσουμε να ξεχαστεί γιατί φανερώνει το κυνισμό μιας κυβέρνησης που πρώτα μας είπε ότι δεν υπάρχουν σύνορα στη θάλασσα και μετά κουρέλιασε στη πράξη το περίφημο ηθικό πλεονέκτημα της αριστεράς επιφυλάσσοντας σε πρόσφυγες και μετανάστες την πιο απάνθρωπη μεταχείριση.»

Ο Αρχηγός της Αξιωματικής αντιπολίτευσης μιλώντας για την οικονομία είπε πως ο ΣΥΡΙΖΑ έφερε τη χώρα πάρα πολύ πίσω, τονίζοντας παράλληλα πως με τη σημερινή κυβέρνηση η οικονομία επέστρεψε στο μηδέν και οι φόροι πνίγουν την ανάπτυξη.

Μιλώντας για το πρόγραμμα της δικής του κυβέρνησης ο κ. Μητσοτάκης επανέλαβε πως το κόμμα του θα έρθει για να ενώσει τους Έλληνες και όχι να τους διχάσει ενώ αναφέρθηκε στην αναπτυξιακή στρατηγική της Νέας Δημοκρατίας για ένα μοντέρνο κράτος το οποίο θα στέκεται δίπλα στο πολίτη.
Από τα πρώτα πράγματα που προτίθεται να κάνει το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας σύμφωνα με τον κ. Μητσοτάκη, εφόσον γίνει κυβέρνηση είναι μεταξύ άλλων:
  • Η μείωση του ΕΝΦΙΑ 30% σε βάθος διετίας
  • Η μείωση φόρου στις επιχειρήσεις από 29% στο 20%
  • Η μείωση του φορολογικού συντελεστή στις επιχειρήσεις στο 24% από το 40% που είναι σήμερα
  • Η σταδιακή κατάργηση του φόρου επιτηδεύματος και της εισφοράς αλληλεγγύης
  • Η άμεση μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση στο 13%
  • Αποκρατικοποιήσεις και κίνητρα για νέες επενδύσεις
  • Η μείωση των ασφαλιστικών εισφορών από 20% που είναι σήμερα στο 15% σε βάθος 4ετίας
  • Η κατάργηση του ασφαλιστικού νόμου Κατρούγκαλου κ.α
Ως αναφορά την τοπική αυτοδιοίκηση και τις επερχόμενες εκλογές ο κ. Μητσοτάκης, επανέλαβε με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο την στήριξη του στο πρόσωπο του νυν Περιφερειάρχη κ. Αλέξανδρου Καχριμάνη, δίνοντας του συγχαρητήρια για το σχέδιο που υλοποιεί στην Περιφέρεια Ηπείρου και λέγοντας χαρακτηριστικά «Δεν μου αρέσουν τα φρου – φρου και τα αρώματα. Μου αρέσει η ουσία και ο Αλέκος (Καχριμάνης) έχει ουσία».

Νωρίτερα ο κ. Μητσοτάκης επισκέφθηκε τον Αρχαιολογικό χώρο και το Αρχαιολογικό Μουσείο της Νικόπολης όπου ξεναγήθηκε από τον Προϊστάμενο της Εφορίας Αρχαιοτήτων κ. Γεώργιο Ρήγινο, τον Μητροπολίτη Νικοπόλεως και Πρεβέζης κ. Χρυσόστομο ο οποίος προσέφερε ως δώρο στον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας μια εικόνα με τους τοπικούς μας Αγίους, τα γραφεία της ΝΟΔΕ Πρέβεζας,  το Επιμελητήριο Πρέβεζας και την ιδιωτική Μαρίνα που κατασκευάζεται στη παραλία της πόλης.
Ακολουθεί φωτογραφικό υλικό από την Επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Πρέβεζα: εδώ.
mypreveza
Share on Google Plus

About Epirus World

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου