Κύμα αντιδράσεων για το κλείσιμο της Εθνικής στο Θεσπρωτικό | Epirus World

Κύμα αντιδράσεων για το κλείσιμο της Εθνικής στο Θεσπρωτικό

Μεγάλη παραμένει η αναστάτωση και η ανησυχία των επιχειρηματιών, επαγγελματιών και κατοίκων του Θεσπρωτικού αλλά και όλης της ευρύτερης περιοχής και ετοιμάζονται κινητοποιήσεις διαμαρτυρίας, μετά την απόφαση της διοίκησης της Εθνικής Τράπεζας, να αναστείλει τη λειτουργία του υποκαταστήματος στο Θεσπρωτικό.

Το θέμα μετέφερε με επίκαιρη ερώτηση στη Βουλή, προς τον Υπουργό Οικονομικών  Ευκλείδη Τσακαλώτο, ο Βουλευτής της Ν. Δ. Ν. Πρέβεζας Στέργιο Γιαννάκη ενώ τη συμπαράσταση εξέφρασαν όμοροι Δήμοι και αρκετοί φορείς, με τον Δήμαρχο Δωδώνης  Χρήστο Ντακαλέτση να αποστέλλει επιστολή διαμαρτυρίας προς τον διοικητή της Εθνικής Τράπεζας.

Το θέμα, το οποίο ο Δήμος Ζηρού θεωρεί ύψιστης σημασίας θα συζητηθεί εκτός ημερησίας διάταξης στο Δημοτικό Συμβούλιο της Παρασκευής 5 Οκτωβρίου. 

Ο Δήμος Δωδώνης

Την αντίθεσή του στο ενδεχόμενο κλείσιμο του υποκαταστήματος της Εθνικής Τράπεζας στο Θεσπρωτικό Πρέβεζας, εκφράζει ο Δήμος Δωδώνης.

Ο Δήμαρχος Χρήστος Ντακαλέτσης μετά από την συζήτηση και την συνεργασία που είχε με εκπροσώπους του Δήμου Ζηρού, απέστειλε επιστολή στην Διοίκηση της Τράπεζας, στην οποία αναλύει τους λόγους για τους οποίους θα πρέπει να συνεχιστεί η λειτουργία του συγκεκριμένου υποκαταστήματος.

Σημειώνεται ότι από το υποκατάστημα της Εθνικής στο Θεσπρωτικό εξυπηρετούνται οι κάτοικοι των περισσότερων χωριών της Δημοτικής Ενότητας Λάκκας Σουλίου και ορισμένων χωριών της Δημοτικής Ενότητας Σελλών.

Το κλείσιμο θα δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα και θα τους υποχρεώσει να διανύουν μεγάλες χιλιομετρικές αποστάσεις.

"Η πλειονότητων των πελατών του υποκαταστήματος που προέρχονται από 15 χωριά του Δήμου Δωδώνης, είναι συνταξιούχοι, οι οποίοι εξυπηρετούνται λόγω εγγύτητας.

Ανάμεσα σε αυτούς όμως περιλαμβάνονται νέοι αγρότες που έχουν επενδύσει και δραστηριοποιούνται στον τόπο τους αλλά και άλλοι ελεύθεροι επαγγελματίες.

Το πιθανό κλείσιμο του συγκεκριμένου υποκαταστήματος θα δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα στην καθημερινή λειτουργία των ιδίων και του συνόλου των κατοίκων της περιοχής καθώς δεν υπάρχει εναλλακτική λύση.

Πρόκειται άλλωστε για μία περιοχή με πολλές ιδιαιτερότητες, όπως είναι η μεγάλη απόσταση από άλλο αστικό κέντρο και το προβληματικό οδικό δίκτυο.

Θεωρούμε ότι είναι επιβεβλημένη η συνέχιση λειτουργίας του υποκαταστήματος στο Θεσπρωτικό και πρέπει να εξεταστεί όχι μόνο με οικονομικά κριτήρια αλλά και με κοινωνικά" επισημαίνει ο δήμαρχος στην επιστολή του.
epiruspost
Share on Google Plus

About Epirus World

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου