Η μεγάλη πρεμιέρα… Πέντε αρχαιολογικοί χώροι, μια πολιτιστική διαδρομή! | Epirus World

Η μεγάλη πρεμιέρα… Πέντε αρχαιολογικοί χώροι, μια πολιτιστική διαδρομή!

Το πρώτο και μεγάλο βήμα γίνεται… Ένα εναρκτήριο γεγονός, ένα εναρκτήριο λάκτισμα στην Πολιτιστική Διαδρομή που δημιουργούν πέντε αρχαιολογικοί χώροι της Ηπείρου! Πρόκειται για το πιο καινοτόμο έργο που εκτελεί η Περιφέρεια και το οποίο μέχρι σήμερα έχει αποσπάσει μόνο επαίνους στην Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση. Ένας συνολικός χωρικός σχεδιασμός που διασυνδέει τον πολιτισμό με τον τουρισμό και την τοπική οικονομία! Η κεντρική εκδήλωση που αποτελεί και την πρεμιέρα θα γίνει στα Γιάννινα, στις 3 Νοεμβρίου, παρουσία εκατοντάδων καλεσμένων από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Νωρίτερα και για ένα πενθήμερο θα έχουν προηγηθεί επισκέψεις και άλλες θεματικές σε ολόκληρη την Ήπειρο!

«Διαπιστώνουμε μία τεράστια αποδοχή και μία μεγάλη ζήτηση της συγκεκριμένης διαδρομής», δήλωσε στο Epiruspost ο αντιπεριφερειάρχης τουρισμού Στράτος Ιωάννου, συμπληρώνοντας πως καταγράφεται σημαντικό ενδιαφέρον από Έλληνες και ξένους για επισκέψεις στα μνημεία ακόμη και στην φάση της αναστήλωσης.

Η αναστήλωση από μόνη της είναι μία εξαιρετική διαδικασία που μπορεί να προβληθεί και να προσελκύσει επισκέπτες.

Οι Ευρωπαίοι καλεσμένοι θα φτάσουν στην Ήπειρο μερικές μέρες νωρίτερα προκειμένου να ξεναγηθούν. Την Παρασκευή 2 Νοεμβρίου θα φτάσουν οι Έλληνες προσκεκλημένοι και το Σάββατο 3 του μήνα, σε μεγάλη εκδήλωση στα Γιάννινα, θα γίνει η κεντρική εκδήλωση κατά την οποία θα ξεδιπλωθεί η πολιτιστική διαδρομή της Ηπείρου.

Μια ξεχωριστή διαδρομή που την συνθέτουν πέντε αρχαιολογικοί χώροι, με τα θέατρα και τα μνημεία τους.

Η Νικόπολη, η πόλη που ίδρυσε ο Οκταβιανός, μετέπειτα αυτοκράτορας Αύγουστος, σε ανάμνηση της νίκης του το 31 π.Χ. στην ναυμαχία του Ακτίου, ενάντια στο στόλο του Αντώνιου και της Κλεοπάτρας.

Η Δωδώνη, το πανάρχαιο μαντείο του θεού Δία, εκεί όπου οι άνθρωποι συνέρρεαν επί αιώνες για να απαντηθούν τα μικρά ή μεγάλα ερωτήματά τους.

Η Αμβρακία, η ακμαία Κορινθιακή αποικία των μέσων του 7ου αιώνα π.Χ., πρωτεύουσα της Ηπείρου αργότερα, στα χρόνια του βασιλιά Πύρρου.

Η Κασσώπη, η ορεινή πόλη του 4ου αιώνα π.Χ., που εντυπωσιάζει μέχρι σήμερα με τον πολεοδομικό της σχεδιασμό και το πρότυπο αποχετευτικό της σύστημα.

Τα Γίτανα, η ισχυρή πρωτεύουσα των αρχαίων Θεσπρωτών, χτισμένη τον 4ο αιώνα π.Χ. στην αγκαλιά του ποταμού Καλαμά.



Πέρα από τα μνημεία και την ιστορία, η Πολιτιστική Διαδρομή «Θέατρα της Ηπείρου» έχει πολλά ακόμη να προσφέρει στον επισκέπτη: μια συναρπαστική ακτογραμμή, με μερικές από τις ωραιότερες παραλίες της Ελλάδας, θεαματικά δημιουργήματα της φύσης, ανάμεσά τους το Παγκόσμιο Γεωπάρκο Βίκου-Αώου και ο υδροβιότοπος του Αμβρακικού, αλλά και εξαίσια δείγματα παραδοσιακής αρχιτεκτονικής, μουσικής, τέχνης, και παραδοσιακής κουζίνας.

Η Πολιτιστική Διαδρομή «Θέατρα της Ηπείρου» εγκαινιάζεται στις αρχές Νοεμβρίου (1-3 Νοεμβρίου, 2018), με ένα τριήμερο θέασης και ακρόασης με κέντρο τα Ιωάννινα, ένα ταξίδι γνωριμίας με το αστείρευτο πολιτιστικό απόθεμα της Ηπείρου.
epiruspost
Share on Google Plus

About Epirus World

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου