Ακαδημίες ποδηλασίας στην Άρτα | Epirus World

Ακαδημίες ποδηλασίας στην Άρτα

Ακαδημίες ποδηλασίας, με τμήματα όλων των επιπέδων, αρχαρίων και αγωνιστικών ξεκινά ο Ποδηλατικός Όμιλος Άρτας.

Βασικός στόχος του Π.Ο.Α. είναι να κάνει τα παιδιά να ανακαλύψουν καλύτερα το μοναδικό αυτό μέσο μεταφοράς, άθλησης και ψυχαγωγίας, που για πολλούς ήταν και το πρώτο παιχνίδι που ονειρεύτηκαν, αλλά και παράλληλα να προωθήσει την άμιλλα, την αξία του αθλητισμού και την ανάδειξη του ποδηλάτου ως έναν μέσο επαφής με τη φύση, κοινωνικοποίησης και σεβασμού στο περιβάλλον.

Η ποδηλασία συμβάλλει τα μέγιστα στην ανάπτυξη δεξιοτήτων των παιδιών, όχι μόνο σωματικά, αλλά και ψυχοσυναισθηματικά, βοηθώντας τα να έχουν επιμονή, υπομονή, πειθαρχία και αυτοπεποίθηση.

Κύριο μέλημα του Ομίλου είναι η δημιουργία σωστής και ασφαλούς οδηγητικής συμπεριφοράς, αφού το ποδήλατο είναι το πρώτο τιμόνι στα χέρια των παιδιών μας. Η σωστή χρήση και οδήγηση του ποδηλάτου επίσης προϋποθέτει γνώσεις σχετικές με τη στάση σώματος του αναβάτη, σωστή χρήση φρένων και ταχυτήτων, κατάλληλος τρόπος ανάβασης και κατάβασης, τεχνικές οδήγησης, αποφυγή εμποδίων και πολλά άλλα που θα μάθουμε στις συναντήσεις μας.

Οι προπονήσεις θα γίνονται από τον κ. Πέτρο Τυρολόγο, εξειδικευμένο προπονητή και αθλητή ποδηλασίας, δύο Σαββατοκύριακα κάθε μήνα και θα είναι προσαρμοσμένες στο επίπεδο της κάθε κατηγορίας.

Η πρώτη συνάντηση θα είναι το Σάββατο 20 Οκτωβρίου και ώρα 15.00, στον δημοτικό χώρο στάθμευσης απέναντι από την πλατεία Ζέρβα.

Στοιχεία επικοινωνίας
Επίσημη σελίδα στο facebook: https://www.facebook.com/poartas/
Σελίδα της δράσης Santa Bike Arta: http://www.santabikearta.gr/
Ηλεκτρονική διεύθυνση: poartas@gmail.com
Τηλέφωνα επικοινωνίας: 6944943502, 2681021620 (Περικλής Ζώτος)
6977065513, 2681078641 (Κωνσταντίνα Τόλη)
Share on Google Plus

About Epirus World

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου