«Στέγνωσαν» τα βουνά της Ηπείρου… Με υδροφόρες νερό για τα κοπάδια! | Epirus World

«Στέγνωσαν» τα βουνά της Ηπείρου… Με υδροφόρες νερό για τα κοπάδια!

Οι πηγές στέρεψαν και στις ομβροδεξαμενές δεν έπεσε ούτε σταγόνα νερού… Ο Οκτώβριος έχει εισέλθει στο δεύτερο μισό του και οι κτηνοτρόφοι περνούν δύσκολες ώρες καθώς η παρατεταμένη ανομβρία και σε μία εποχή όπου τα νερά στην Ήπειρο περίσσευαν, δημιουργεί σοβαρά προβλήματα. Το σημαντικότερο είναι η απουσία νερού για τις καθημερινές ανάγκες των κοπαδιών. Για τα ζώα που βρίσκονται σε βουνά και σε μέρη όπου κάθε πρόσβαση είναι ιδιαίτερα δύσκολο. Στις περιοχές αυτές βρίσκεται και το μεγαλύτερο μέρος του ζωικού κεφαλαίου της Ηπείρου…

Μιτσικέλι, Περιστέρι, Ολύτσικα... Ορεινό, Χίνκα, Ζαγόρι, Τζουμέρκα...

Σε τέτοια σημεία, σε τόπους απομακρυσμένους, χαμένους ανάμεσα σε βουνοκορφές, χρειάστηκε να μεταφερθούν και φέτος εκατοντάδες τόνοι νερού...
Και εξακολουθούν να μεταφέρονται σε καθημερινή σχεδόν βάση.
Η Πολιτική Προστασία της Περιφέρειας Ηπείρου, με το σύνολο του ανθρώπινου δυναμικού της, χρειάστηκε να κάνει μία υπερπροσπάθεια για να ανταποκριθεί στις ανάγκες των κτηνοτρόφων που ξέμειναν από νερό!
Με τις υδροφόρες που διαθέτει η Υπηρεσία αλλά και με ιδιωτικές που υποχρεώθηκε να μισθώσει ανταποκρίθηκε στις πολύ μεγάλες ανάγκες που σημειώθηκαν φέτος.
Αξίζει να σημειωθεί ότι από την Περιφέρεια Ηπείρου και την Πολιτική Προστασία καλύφθηκαν όλα τα αιτήματα των κτηνοτρόφων... Έτσι μεταφέρθηκε νερό και σημεία όπου για να φτάσουν τα οχήματα χρειάζονταν πάνω από δύο ώρες και σε δρόμους ιδιαίτερα επικίνδυνους. Αξίζουν πραγματικά συγχαρητήρια σε όλους!
Ο καιρός έχει αλλάξει και οι εποχές δεν είναι ίδιες όπως παλιότερα.. Αυτό τονίζουν οι άνθρωποι της υπαίθρου που βλέπουν Οκτώβρη μήνα να μην υπάρχουν σταγόνα νερού..
epiruspost
Share on Google Plus

About Epirus World

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου