Πάργα και Σύβοτα αποκτούν καταδυτικά πάρκα! | Epirus World

Πάργα και Σύβοτα αποκτούν καταδυτικά πάρκα!

Στην έγκριση διενέργειας ανοιχτού ηλεκτρονικού διαγωνισμού και στην κατάρτιση των όρων διακήρυξής του προχώρησε κατά την τελευταία της συνεδρίαση η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Ηπείρου, με σκοπό την αδειοδότηση των πρώτων καταδυτικών πάρκων στην περιοχή. Το έργο χρηματοδοτείται από το Interreg και η προσπάθεια είχε ξεκινήσει προ διετίας περίπου όταν και εντάχθηκε η σχετική πρόταση. Ο διαγωνισμός αποτελεί το τελευταίο στάδιο ώστε να υλοποιηθεί μία συνολική παρέμβαση και να δημιουργηθούν τα δύο καταδυτικά πάρκα, στις πιο τουριστικές περιοχές της Ηπείρου, στα Σύβοτα και την Πάργα!

Μέσω της μελέτης θα προκύψει η ακριβής χωροθέτηση των δύο καταδυτικών πάρκων που θα γίνουν στην Πάργα και τα Σύβοτα.

Σημειώνεται ότι τα καταδυτικά πάρκα, είναι περιζήτητα μεταξύ τουριστών που διψούν για καταδύσεις και εξερεύνηση του βυθού. Μάλιστα δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις όπου καταβάλλουν υψηλό αντίτιμο για να μπορέσουν να έχουν μια τέτοια χαρά.

Σύμφωνα με την τελευταία κοινή απόφαση, Καταδυτικό Πάρκο μπορεί να χαρακτηριστεί θαλάσσια περιοχή με τον αντίστοιχο αυτής πυθμένα.

Το συνολικό εμβαδόν της επιφάνειας του Πάρκου δεν θα μπορεί να είναι μεγαλύτερο από δύο τετραγωνικά χιλιόμετρα και το μέγιστο βάθος πυθμένα εντός των ορίων του Πάρκου δεν θα επιτρέπεται να υπερβαίνει τα 50 μέτρα. Καταδυτικά Πάρκα απαγορεύεται να οριοθετούνται σε απόσταση μικρότερη των τριών ναυτικών μιλίων από κηρυγμένους ενάλιους αρχαιολογικούς χώρους.

Στα καταδυτικά πάρκα απαγορεύονται κάθε μορφή αλιείας, η σύλληψη της πανίδας και η συλλογή της χλωρίδας στην περιοχή του Πάρκου (παρά μόνο για ερευνητικούς σκοπούς), κάθε αθλητική ή άλλη θαλάσσια δραστηριότητα, καθώς και δραστηριότητες που παρακωλύουν τις καταδύσεις ή τη διαχείριση του Πάρκου.

Επιτρέπεται η πόντιση πλοίων, ναυαγίων, πλωτών ναυπηγημάτων ή άλλων τεχνητών κατασκευών για τη βελτίωση της υποθαλάσσιας χλωρίδας και πανίδας ή της ελκυστικότητας του υποβρύχιου τοπίου.
epiruspost
Share on Google Plus

About Epirus World

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου