Άνοιξε η διαδικασία… Προς παραχώρηση και το αεροδρόμιο Ιωαννίνων! | Epirus World

Άνοιξε η διαδικασία… Προς παραχώρηση και το αεροδρόμιο Ιωαννίνων!

Τον δρόμο της παραχώρησης σε ιδιώτες ή της σύμπραξης δημοσίου και ιδιωτών για την αξιοποίηση του αεροδρόμιου Ιωαννίνων καθώς και άλλων 22 της χώρας ανοίγει το Υπουργείο Υποδομών. Η σχετική απόφαση δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης, φέροντας την υπογραφή του Υπουργού Χρήστου Σπίρτζη. Τα 23 αεροδρόμια, στο σύνολό τους περιφερειακά, ήταν αυτά που δεν δόθηκαν κατά τον πρώτο διαγωνισμό παραχώρησης στην fraport. Και τώρα μπαίνουν στον δρόμο της αξιοποίησης με τρόπους που θα αποσαφηνιστούν το αμέσως επόμενο διάστημα.

Αξιοσημείωτο είναι ότι το αεροδρόμιο Ιωαννίνων είχε εξαιρεθεί από τον πρώτο διαγωνισμό καθώς δεν είχε θεωρηθεί ανταγωνιστικό.

Στα χρόνια που ακολούθησαν διαφάνηκαν οι τεράστιες δυνατότητες που έχει για να συμβάλλει στην τουριστική ανάπτυξη της περιοχής ενώ ως το μοναδικό κρατικό στην Βορειοδυτική Ελλάδα αποτέλεσε την βασική πύλη για τα μικρά αεροσκάφη.

Σήμερα βρίσκεται στην τελική ευθεία το μεγάλο έργο επέκτασης και εκσυγχρονισμού, μέσω του οποίου το αεροδρόμιο αποκτά ευρωπαϊκή εικόνα.

Η λειτουργία ως κρατικού, όταν τα γειτονικά έχουν περάσει σε ιδιώτες, ήταν το πιο ισχυρό χαρτί για την περαιτέρω ανάπτυξή του.

Φαίνεται όμως ότι αφενός τα έργα, αφετέρου οι προοπτικές, το καθιστούν εξαιρετικά ελκυστικό. Δεν είναι λίγοι άλλωστε αυτοί που εκτιμούν ότι αποτελεί ένα πολύ δυνατό χαρτί στο πακέτο των 23 αεροδρομίων.

Σύμφωνα με την απόφαση του Υπουργού που δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ:

Είναι αναγκαία για λόγους δημοσίου συμφέροντος που συνδέονται με την τουριστική ανάπτυξη της χώρας και την αύξηση του ΑΕΠ η διερεύνηση των δυνατοτήτων ανάπτυξης των 23 περιφερειακών αεροδρομίων της χώρας των οποίων η διαχείριση και η λειτουργία γίνεται από την ΥΠΑ.
Στόχος της διερεύνησης είναι η προετοιμασία και κατάρτιση ενός ολοκληρωμένου σχεδίου ανάπτυξης των αεροδρομίων λαμβάνοντας υπόψιν τα λειτουργικά στοιχεία τους καθώς και τις προοπτικές ανάπτυξης και εκσυγχρονισμού τους.
Έτσι στόχος της διερεύνησης είναι η προετοιμασία και η κατάρτιση ενός ολοκληρωμένου σχεδίου ανάπτυξης και η εξέταση εναλλακτικών σχεδίων αξιοποίησης περιλαμβανομένων των σεναρίων παραχώρησης καθώς και της ανάθεσης σύμβασης αξιοποίησης μέσω σύμπραξης μεταξύ δημοσίου και ιδιωτών.

Απομένει λοιπόν να δούμε ποια θα είναι η επόμενη μέρα για το αεροδρόμιο Ιωαννίνων.
epiruspost
Share on Google Plus

About Epirus World

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου