Και το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων στη λίστα με τα καλύτερα του κόσμου! | Epirus World

Και το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων στη λίστα με τα καλύτερα του κόσμου!

Οχτώ ελληνικά πανεπιστήμια συγκαταλέγονται στην λίστα της Παγκόσμιας Ακαδημαϊκής Κατάταξης για το 2019. Πρόκειται για Πανεπιστήμια που αξιολογούνται από ένα από τα σημαντικότερα συστήματα κατάταξης, το Times Higher Education World University Rankings (THE). Στα κορυφαία περιλαμβάνεται και φέτος το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, το οποίο ωστόσο υποχώρησε στην παγκόσμια λίστα κατάταξης. Και μεταξύ των ελληνικών όμως έπεσε από την τέταρτη στην έκτη θέση.

Το πανεπιστήμιο Κρήτης διατηρεί την θέση κατάταξης 351-400, που είχε και το 2018, και ακολουθεί το Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθήνας, το οποίο διατηρεί την θέση 501-600 και ανέρχεται από την 5η θέση μεταξύ των ελληνικών πανεπιστημίων στην δεύτερη.

Στην τρίτη θέση μεταξύ των ελληνικών ιδρυμάτων ανεβαίνει το πανεπιστήμιο Αιγαίου, και παγκοσμίως κατέχει την θέση κατάταξης 601-800, ενώ ακολουθεί το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, στη θέση 601-800, υποχωρώντας ωστόσο, από την δεύτερη θέση που βρισκόταν πέρσι, στην 4η για το 2019.

Στην 5η θέση από την 3η πέρσι, έπεσε και το Οικονομικό πανεπιστήμιο Αθηνών, το οποίο στην παγκόσμια κατάταξη διατηρεί την θέση 601-800.

Το πανεπιστήμιο Ιωαννίνων βρίσκεται στην 6η θέση (από την τέταρτη), ενώ υποχώρησε και στην παγκόσμια κατάταξη από τη θέση 501-600 στην 601-800.

Το πανεπιστήμιο Πάτρας έπεσε από την θέση 601-800 της διεθνούς κατάταξης στην 801-1000.

Συνολικά, στην κατάταξη περιλαμβάνονται τα 1.258 καλύτερα ακαδημαϊκά ιδρύματα παγκοσμίως, εκπροσωπούνται 86 χώρες, οι 25 από τις οποίες έχουν τουλάχιστον ένα πανεπιστήμιο μέσα στα κορυφαία 200.

Τα αποτελέσματα της αξιολόγησης υπολογίζονται σύμφωνα με 13 δείκτες απόδοσης, που αφορούν κυρίως κριτήρια γύρω από την έρευνα, τη διδασκαλία, την επιρροή της έρευνας, την εισροή εσόδων από την βιομηχανία, τη μεταφορά τεχνογνωσίας και τη διεθνή απήχηση.

Σύμφωνα με την κατάταξη στα δέκα καλύτερα πανεπιστήμια του κόσμου εναλλάσσονται αυτά της Βρετανίας και των ΗΠΑ.
Δύο βρετανικά πανεπιστήμια κατέχουν για άλλη μία χρονιά τις κορυφαίες θέσεις. Πρόκειται για το πανεπιστήμιο της Οξφόρδης στην πρώτη θέση και το πανεπιστήμιο του Κέιμπριτζ στην δεύτερη. Ακολουθούν τα αμερικανικά πανεπιστήμια Stanford (3η θέση), Massachusetts Institute of Technology (4η), California Institute of Technology (5η), Harvard (6η), Princeton (7η), Yale (8η), Imperial College του Λονδίνου (9η) και το πανεπιστήμιο του Σικάγο (10η).
epiruspost
Share on Google Plus

About Epirus World

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου