Γέμισε ο Κατσικάς.. Μαζική άφιξη προσφύγων από την Μυτιλήνη! | Epirus World

Γέμισε ο Κατσικάς.. Μαζική άφιξη προσφύγων από την Μυτιλήνη!

Τις πρώτες μέρες λειτουργίας του θυμίζει και πάλι ο καταυλισμός του Κατσικά. Από το μεσημέρι του Σαββάτου ξεκίνησαν μαζικές αφίξεις προσφύγων και μεταναστών, οι οποίες μεταφέρονται από την Μυτιλήνη και κυρίως από την Μόρια όπου η κατάσταση είναι εφιαλτική. Σ’ αυτή την φάση μεταφέρονται στον Κατσικά 450 πρόσφυγες. Οι περισσότεροι αναχώρησαν στις επτά το πρωί από τον Πειραιά. Στο Κέντρο Υποδοχής του Κατσικά, το οποίο διαχειρίζονται πλέον Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις, τοποθετήθηκαν νέοι προκατασκευασμένοι οικίσκοι για την φιλοξενία των προσφύγων.

Τα πρώτα λεωφορεία άρχισαν να φτάνουν στις τρεις το μεσημέρι. Η αποβίβαση έγινε εντός του καταυλισμού, όπου ακολούθησε η καταγραφή και στην συνέχεια πρόσφυγες και μετανάστες οδηγήθηκαν στους χώρους που θα διαμείνουν.

Οι μετακινήσεις από την Μόρια, όπου βρίσκονται πάνω από οκτώ χιλιάδες πρόσφυγες και αιτούντες άσυλο, θα συνεχιστούν και το επόμενο διάστημα. Προορισμός των περισσοτέρων θα είναι οι δομές στην ηπειρωτική Ελλάδα.

Ο Κατσικάς, όπου μέχρι τώρα βρίσκονται περίπου 400 πρόσφυγες, μπήκε και πάλι στον χάρτη του Υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής καθώς πλέον το Κέντρο έχει διαμορφωθεί εκ του μηδενός και τίποτα δεν θυμίζει τους πρώτους μήνες της λειτουργίας του.

Στην Ήπειρο, τα μεγαλύτερα Κέντρα Υποδοχής είναι ο Κατσικάς και της Φιλιππιάδας στο στρατόπεδο Πετροπουλάκη. Και τα δύο περιλαμβάνονται στον σχεδιασμό για την φιλοξενία προσφύγων στο πλαίσιο αποσυμφόρησης της Μόριας. Ωστόσο είναι άγνωστο αν οι μετακινήσεις αυτές θα συνεχιστούν και το επόμενο διάστημα ή θα περιοριστούν σε όσες ήδη έγιναν.
epiruspost
Share on Google Plus

About Epirus World

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου