Έκθεση κι εμποροπανήγυρη ξεκίνησαν στην Άρτα | Epirus World

Έκθεση κι εμποροπανήγυρη ξεκίνησαν στην Άρτα

Άνοιξαν τις πύλες τους για το κοινό η 6η Πανελλήνια Έκθεση και η Εμποροπανήγυρη, που διοργανώνει ο Δήμος Αρταίων και η Αναπτυξιακή του Δήμου, με τη συνδιοργάνωση του Επιμελητηρίου Άρτας και του Εμπορικού Συλλόγου Άρτας.

Πρόκειται για έναν θεσμό που προσελκύει χιλιάδες επισκεπτών από την Άρτα, την Ήπειρο και όλη τη χώρα, με τους εκθέτες να προέρχονται από κάθε γωνιά της Ελλάδας. Φέτος, η Έκθεση εκτείνεται σε σχεδόν 2500 τετραγωνικά και φιλοξενεί πάνω από 70 επιχειρήσεις και φορείς, αποτελώντας το μεγαλύτερο  εμπορικό ραντεβού για όλη την περιοχή.
Στην τελετή των εγκαινίων χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Άρτης κ.κ. Καλλίνικος, με το Δήμαρχο Αρταίων Χρήστο Τσιρογιάννη, στο χαιρετισμό του, να αναφέρεται στην σημασία της διοργάνωσης, μέσα σε ένα δυσμενές περιβάλλον για το «επιχειρείν».
«Άρτα για εμάς είναι πολλά πράγματα μαζί. Οι δύο βασικοί άξονες, στους οποίους έχουμε δομήσει μέρος του αναπτυξιακού μας προγράμματος είναι: Ο Πρωτογενής τομέας με τα αγροτικά και πτηνό-κτηνοτροφικά μας προϊόντα και τα αλιεύματα, τα οποία χάρη και στις πολύ καλές επιχειρήσεις που υπάρχουν, αλλά και στο ΤΕΙ Ηπείρου έχουν αποκτήσει και συνεχίζουν να αποκτούν την αναγνώριση που αξίζουν, καθώς και ο τουρισμός μας που αναπτύσσεται ραγδαία τα τελευταία 3 χρόνια, κυρίως χάρη και στην Ιόνια Οδό, η οποία έχει αλλάξει ριζικά τα δεδομένα για την Ήπειρο και την Άρτα, αλλά και στις δράσεις τουριστικής ανάπτυξης της Περιφέρειας Ηπείρου σε συνεργασία με τους Δήμους και αρμοδίους φορείς. Αυτά τα στοιχεία είναι συγκεντρωμένα και προβάλλονται και στη φετινή έκθεση» ανέφερε, μεταξύ άλλων.
Στην τελετή παρέστησαν, μεταξύ άλλων, ακόμη ο Βουλευτής Άρτας Γιώργος Στύλιος, Περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέξανδρος Καχριμάνης, ο Αντιπεριφερειάρχης Άρτας Βασίλης Ψαθάς, ο θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Δημήτρης Βαρέλης, οι Δήμαρχοι Νικολάου Σκουφά Ευστάθιος Γιαννούλης και Γεωργίου Καραϊσκάκη Περικλής Μίγδος, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ανδρέας Λώλος, οι Αντιδήμαρχοι Χριστόφορος Σιαφάκας, Κώστας Ζέρβας, Κώστας Τράμπας, Δημήτρης Σφήκας, Γιώργος Λιλής και Μιχάλης Κοτσαρίνης, η Αντιπρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Τζένη Ταπραντζή, οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι Γιάννης Κατέρης, Ντίνος Παπαδημητρίου, Αναστασία Σίμου, ο Πρόεδρος της ΑΔΑΕ ΟΤΑ Νίκος Λιόντος, ο Πρόεδρος του Κ.Κ.Μ.Π.Α.Π του Δήμου Αρταίων Γιώργος Πανέτας, ο Πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Κώστας Χαρακλιάς, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Κώστας Πατήλας, Άννα Κουτρούμπα, Γιάννης Παπαλέξης και Βίκυ Βασιλάκη, ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Αρταίων Ηλίας Σερβετάς, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Άρτας Γιάννης Γκολομάζος, ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Άρτας Δημήτρης Χουλιάρας, ο πρώην Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Χρήστος Παπάζογλου, οι πρώην Βουλευτές Άρτας Χρήστος Γκόκας και Κώστας Καραμπίνας, η πολιτευτής του Νομού Άρτας Εύη Καραμπίνα, ο Αστυνομικός Διευθυντής Άρτας Φώτης Ντζιμάνης, ο Διοικητής Πυροσβεστικής Άρτας Θωμάς Ρίζος, ο Πρόεδρος του Μουσικοφιλολογικού Συλλόγου «Ο ΣΚΟΥΦΑΣ» Νίκος Μπανταλούκας και εκπρόσωποι φορέων.
Να σημειωθεί ότι την εκδήλωση «έντυσαν» μουσικά η Φιλαρμονική του «ΣΚΟΥΦΑ» και το συγκρότημα KROTAL ARTA.
Share on Google Plus

About Epirus World

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου