Περίεργη δημοσκόπηση για Περιφέρεια και Δήμο Ιωαννιτών | Epirus World

Περίεργη δημοσκόπηση για Περιφέρεια και Δήμο Ιωαννιτών

Αρκετούς μήνες πριν τις εκλογές και χωρίς το τοπίο να έχει ξεκαθαρίσει προκαλεί εύλογα ερωτήματα διαδικτυακή δημοσκόπηση που διενεργείται για την Περιφέρεια Ηπείρου και τον Δήμο Ιωαννιτών. Και θα ήταν σίγουρα ένα χρήσιμο εργαλείο, ανεξάρτητα από την ορθότητα ή μη της μεθοδολογίας, αν δεν υπήρχε το τελευταίο και μείζονος σημασίας ερώτημα: «Ποιόν συνδυασμό θα ψηφίσετε στις επόμενες εκλογές;».. Ερώτημα που γίνεται μόνο στο σκέλος που αφορά στο Δήμο Ιωαννιτών και περιλαμβάνει ορισμένες από τις σημερινές παρατάξεις που μετέχουν στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Το στοιχείο αυτό από μόνο του, προκαλεί εύλογους προβληματισμούς όχι ως προς την αξιοπιστία αλλά κυρίως ως προς την σκοπιμότητα μιας τέτοιας έρευνας, την στιγμή που όλα ρευστά…

Ουδείς μπορεί να γνωρίζει αν οι παρατάξεις που μετείχαν στις εκλογές του 2014 θα είναι και πάλι παρούσες στην αναμέτρηση του Μαίου και μέσα σε ποιο πλαίσιο.

Ουδείς μπορεί να γνωρίζει τις επόμενες κινήσεις των κομμάτων. Η Νέα Δημοκρατία δεν έχει καν αποφασίσει τον υποψήφιο που θα ηγηθεί της παράταξής της, παρά ταύτα στην εν λόγω δημοσκόπηση και στην πρόθεση ψήφου περιλαμβάνεται το όνομα του Νίκου Γκόντα.

Παρότι είναι ρευστό αν ο ΣΥΡΙΖΑ κατέλθει αυτόνομα ή θα οδηγηθεί σε συνεργασία, στην πρόθεση ψήφου περιλαμβάνεται το όνομα του Λάζαρου Νάτση.

Επίσης στην πρόθεση ψήφου δεν περιλαμβάνεται το όνομα του Μωυσή Ελισάφ ο οποίος έχει ήδη κάνει γνωστή την απόφασή του να ηγηθεί παράταξης και να διεκδικήσει το αξίωμα του δημάρχου.

Κατά τα λοιπά το ερωτηματολόγιο ζητά από τους πολίτες να αξιολογηθεί η κατάσταση στην Περιφέρεια Ηπείρου και τον Δήμο Ιωαννιτών, συνολικά αλλά και ανά τομέα.

Επίσης να πουν την γνώμη τους για τον Περιφέρεια Αλέκο Καχριμάνη, τον Θωμά Μπέγκα, τον Γιάννη Καραγιάννη, τον Σπύρο Ριζόπουλο, τον Γιώργο Ζάψα, τον Χρήστο Τσιρογιάννη, τον Δημήτρη Δημητρίου, τον Γιάννη Λώλο και τον Θανάση Οικονόμου.

Τα ονόματα αυτά περιλαμβάνονται στο μέρος της δημοσκόπησης που αφορά στην Περιφέρεια Ηπείρου.

Στο Δήμο Ιωαννιτών, τα ονόματα για τα οποία οι πολίτες καλούνται να απαντήσουν και να βαθμολογήσουν είναι: Νίκος Γκόντας, Θωμάς Μπέγκας, Μωυσής Ελισάφ,Λάζαρος Νάτσης, Παντελής Κολόκας, Νίκος Γκόλας, Θανάσης Μανταλόβας, Τατιάνα Καλογιάννη και Γρηγόρης Γκίκας.

Η δημοσκόπηση είναι σε εξέλιξη, χωρίς να είναι γνωστό για λογαριασμό ποιού γίνεται… Ωστόσο ουδέν κρυπτόν…
epiruspost
Share on Google Plus

About Epirus World

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου