Η «Guardian» αποθεώνει την Πρέβεζα και την κατατάσσει στους 10 πιο εναλλακτικούς προορισμούς της Ευρώπης | Epirus World

Η «Guardian» αποθεώνει την Πρέβεζα και την κατατάσσει στους 10 πιο εναλλακτικούς προορισμούς της Ευρώπης

Στις 10 πιο γοητευτικές ευρωπαϊκές πόλεις που με την ιστορική τους αρχιτεκτονική, το όμορφο τοπίο και τον πολιτισμό χωρίς τα πλήθη,  είναι ιδανικές για μια εναλλακτική απόδραση τέλη του καλοκαιριού / πρώιμου φθινοπώρου, κατατάσσει σε άρθρο της η Βρετανική εφημερίδα «The Guardian» την Πρέβεζα.

Την δεκάδα συμπληρώνουν πόλεις Κατάνια (Σικελία), Βελιγράδι (Σερβία), Κάουνας (Λιθουανία), Kosice (Σλοβακία), Μπάρι (Ιταλία),Ποντγκόριτσα (Μαυροβούνιο), Οχρίδα (Σκόπια), Γκρενομπλ (Γαλλία) και Πούλα (Κροατία), ενώ η Πρέβεζα είναι η μόνη ελληνική πόλη που βρίσκεται στη λίστα της «Guardian».

Συγκεκριμένα το αφιέρωμα της εφημερίδας που δημοσιεύθηκε στην ηλεκτρονική της μορφή 1η Σεπτέμβρη αναφέρει για την Πρέβεζα:
«Με τους αρχαίους λιθόστρωτους δρόμους και την υπέροχη προκυμαία, είναι κρίμα που πολλοί επισκέπτες σφύζουν από την Πρέβεζα. Η μικρή πόλη στο βορειοδυτικό τμήμα της Ελλάδας βρίσκεται σε προνομιακή θέση στο στόμιο του Αμβρακικού Κόλπου. H Ταραχώδης  ιστορίας της έχει οδηγήσει σε ένα αρχιτεκτονικά πλούσιο οικισμό, με πολύτιμους λίθους, όπως το Κάστρο Παντοκράτορα κάστρο , ένα στις αρχές του 19ου αιώνα φρούριο, λείψανα από ενετικά και οθωμανικά χρονικά διαστήματα και η γεμάτη αγιογραφίες  εκκλησία του Αγίου Αθανασίου.

Μια ώρα περπάτημα από την πόλη είναι μία από τις μεγαλύτερες αμμώδεις παραλίες της Ευρώπης, 25χλμ Μονολίθι, με δυνατότητα κάμπινγκ . Υπάρχει μια τεράστια επιλογή ημερήσιων εκδρομών: για τη φύση, δοκιμάστε το φαράγγι του ποταμού Αχέροντα και το Αμβρακικό υγρότοπο (για να εντοπίσετε πελεκάνους). για την αρχαία ιστορία, τα ψηφιδωτά και το οδόν στο Νικόπολη, λίγα χιλιόμετρα βόρεια της πόλης και την καταστραμμένη πόλη Cassope .»
mypreveza
Share on Google Plus

About Epirus World

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου