Δίμηνη «ομπρέλα» προστασίας στη Folli Follie έναντι των πιστωτών της | Epirus World

Δίμηνη «ομπρέλα» προστασίας στη Folli Follie έναντι των πιστωτών της

«Ναι» στη δίμηνη παράταση της προσωρινής διαταγής με την οποία οι πιστωτές της Folli Follie δεν μπορούν να εκποιήσουν περιουσιακά της στοιχεία είπε το Μονομελές Πρωτοδικείο της Αθήνας.
Ωστόσο, το Δικαστήριο με την απόφαση του απαγορεύει στην εταιρία την εγγραφή προσημειώσεων και οποιουδήποτε εμπράγματου βάρους στα περιουσιακά της στοιχεία, γεγονός που σημαίνει ότι δεν μπορεί να προχωρήσει σε εκποίηση μέχρι να εκδοθεί τους επόμενους μήνες η απόφαση στην κύρια αίτηση που συζητήθηκε σήμερα.
Παράλληλα, το Δικαστήριο απέρριψε τα αιτήματα της Folli Follie Συμμετοχών και της Αικατερίνης (Καίτης) Κουτσολιούτσου για προστασία έναντι των πιστωτών τους.
Η συζήτηση της αίτησης υπαγωγής της εταιρίας στο άρθρο 106 του πτωχευτικού κώδικα ενώπιον του Πρωτοδικείου διήρκεσε πολλές ώρες. Υπέρ της παράτασης της προστασίας δήλωσαν οι εργαζόμενοι και οι ομολογιούχοι και κατά οι τράπεζες, το ελληνικό Δημόσιο και ο ΕΦΚΑ.
Καταθέτοντας στο Δικαστήριο ο οικονομικός σύμβουλος του Ομίλου υποστήριξε πως είναι απαραίτητο να δοθεί χρόνος καθώς «υπάρχει ήδη έτοιμο σχέδιο για τις τράπεζες , ενώ παράλληλα γίνονται συζητήσεις ώστε να επανέλθει η εταιρία».
Αναφορικά με το μέλλον του 36% του μετοχικού κεφαλαίου των Άττικα, το οποίο σήμερα ανήκει στον Όμιλο Folli Follie, κατατέθηκε ότι «η συμμετοχή του Ομίλου στο μετοχικό κεφάλαιο είναι στρατηγική, γιατί το σημείο πώλησης είναι σημαντικό» ενώ προστέθηκε ότι σε κάθε περίπτωση έχει διασφαλιστεί το μέλλον των εργαζομένων.
Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του Ομίλου, υπάρχει επενδυτής, η πρόταση του οποίου θα κατατεθεί άμεσα στη δικαιοσύνη ενώ από την πλευρά τους  οι τράπεζες τάχθηκαν κατά της παράτασης υπογραμμίζοντας πως υπάρχει ήδη ενδιαφέρον από σοβαρό επενδυτή που κατέχει μετοχές των πολυκαταστημάτων Άττικα, στον οποίο, ωστόσο, αντιτάσσεται η Folli Follie.
Share on Google Plus

About Epirus World

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου