Capital controls: Θέμα ημερών η νέα χαλάρωση. Τι θα αλλάξει | Epirus World

Capital controls: Θέμα ημερών η νέα χαλάρωση. Τι θα αλλάξει

Μετά την επιστροφή του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου από το Λονδίνο προσδιορίζεται η απόφαση για τη νέα χαλάρωση των κεφαλαιακών περιορισμών.
Η εν λόγω απόφαση θα κινείται στην κατεύθυνση της χαλάρωσης της ελεύθερης κίνησης κεφαλαίων στο εσωτερικό της χώρας με την απελευθέρωση των αναλήψεων μετρητών από επιχειρήσεις και φυσικά πρόσωπα.
Η διευκόλυνση των συναλλαγών εντός της Ελλάδος είναι ένα από τα τελευταία βήματα πριν την καθολική άρση των capital controls.
Σύμφωνα με το cnn.gr, για να υπάρξει πλήρης απελευθέρωση της κίνησης κεφαλαίων προς το εξωτερικό, που είναι το τελικό στάδιο της χαλάρωσης των κεφαλαιακών περιορισμών, θα πρέπει να δημιουργηθούν συνθήκες ομαλοποίησης για την ελληνική οικονομία και το ελληνικό τραπεζικό σύστημα.
Ο οδικός χάρτης που έχουν καταρτίσει κυβέρνηση και θεσμοί αναφέρει πως τα επόμενα βήματα για την  άρση των capital controls είναι τα εξής:
 Η αποκατάσταση της βιωσιμότητας του χρέους.
Η ανοδική τάση των καταθέσεων.
Η πρόσβαση στις αγορές για μακροχρόνια χρηματοδότηση.
Η μείωση των δεικτών μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων των τραπεζών.
Η βελτίωση των οικονομικών αποτελεσμάτων και της ανταγωνιστικότητας των τραπεζών.
Η πρόσβαση του Ελληνικού Δημοσίου στις διεθνείς χρηματοπιστωτικές αγορές.
Η βελτίωση των μακροοικονομικών συνθηκών, η βελτίωση των δεικτών οικονομικού κλίματος, η ισχυρή εμπιστοσύνη στις προοπτικές της εγχώριας οικονομίας.
Η διασφάλιση της γενικότερης οικονομικής και χρηματοπιστωτικής σταθερότητας.
CNN
Share on Google Plus

About Epirus World

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου