Η Γερμανία δεν αποκλείει συμμετοχή σε χτύπημα στη Συρία | Epirus World

Η Γερμανία δεν αποκλείει συμμετοχή σε χτύπημα στη Συρία

Ανοιχτό άφησε η Γερμανίδα καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ το ενδεχόμενο συμμετοχής της Γερμανίας σε στρατιωτικά πλήγματα στη Συρία, σε περίπτωση που υπάρξει άλλη μια επίθεση με χημικά όπλα εναντίον αμάχων.
Η συμμετοχή σε στρατιωτικές επιχειρήσεις είναι αμφιλεγόμενο θέμα στη Γερμανία, όπου οι Σοσιαλδημοκράτες του SPD έχουν εκφράσει την έντονη αντίθεσή τους σε ενδεχόμενη επέμβαση της Μπούντεσβερ πέρα από την υποστήριξη που παρέχει στον συνασπισμό που πολεμά το Ισλαμικό Κράτος στη Συρία, υπό την ηγεσία των ΗΠΑ.
«Το να πούμε απλώς πως μπορούμε να κοιτάμε αλλού όταν χρησιμοποιούνται χημικά όπλα και μια διεθνής συνθήκη παραβιάζεται δεν μπορεί να είναι απάντηση» είπε η Μέρκελ σε ομιλία της στην Μπούντεσταγκ. «Το να πούμε όχι εκ των προτέρων, ανεξάρτητα από τι συμβαίνει στον κόσμο, αυτή δεν μπορεί να είναι η γερμανική στάση».
Η συζήτηση για το κατά πόσο μια τέτοια ανάμιξη θα ήταν σύμφωνη με το Σύνταγμα έχει φουντώσει στη Γερμανία, μετά τη δημοσιοποίηση πληροφοριών πως το γερμανικό υπουργείο Άμυνας εξετάζει το ενδεχόμενο να συμμετάσχει σε μελλοντικά ανταποδοτικά πλήγματα εναντίον της συριακής κυβέρνησης. Το Βερολίνο δεν είχε συμμετάσχει στο χτύπημα κατά συριακών κυβερνητικών στόχων που εξαπέλυσαν δυνάμεις των ΗΠΑ, της Βρετανίας και της Γαλλίας ως απάντηση σε επίθεση με χημικά όπλα στην Ντούμα.
Share on Google Plus

About Epirus World

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου