Φωτογραφικός περίπατος στην Κόνιτσα | Epirus World

Φωτογραφικός περίπατος στην Κόνιτσα

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Ιωαννίνων και η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Κόνιτσας - σηματοδοτώντας τη λήξη της Ομαδικής Περιοδικής Έκθεσης «ΦΩΤΟ-ΜΑΤΙΕΣ στο Μουσείο» που φιλοξενήθηκε για δύο μήνες στους χώρους της Βιβλιοθήκης - διοργανώνουν, σε συνεργασία με τον Δήμο Κόνιτσας, συμμετοχική θεματική δράση για το ευρύ κοινό με τίτλο «ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟΣ ΠΕΡΙΠΑΤΟΣ ΣΤΗΝ ΚΑΤΩ ΚΟΝΙΤΣΑ» την Τετάρτη, 26 Σεπτεμβρίου 2018 και ώρα 5.00 μ.μ.

Ξεκινώντας από την παλαιά μονότοξη λίθινη γέφυρα, στο δυτικό στόμιο της χαράδρας του Αώου, όπου και το σημείο συνάντησης, προσκαλούνται όσοι/όσες επιθυμούν να περιηγηθούν στους δρόμους και τα μνημεία της ύστερης οθωμανικής περιόδου του αρχαιολογικού χώρου Κάτω Κόνιτσας, φέρνοντας μαζί την φωτογραφική μηχανή τους ή και το κινητό τους.

Με τη συνοδεία των επιμελητών της έκθεσης, από την πλευρά της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ιωαννίνων, καθώς και μελών των ερασιτεχνικών ομάδων “Φωτογραφική Ομάδα Ιωαννίνων”, “Φωτογραφικός Σύλλογος Πανεπιστημίου Ιωαννίνων” - ΦΩ.Σ.Π.Ι., “Φωτογραφιστές” και “ΦΩΤΟΡΑΣΗ - Λέσχη Δημιουργικής Φωτογραφίας” που εκθέτουν τις πρωτότυπες ματιές τους στην παραπάνω έκθεση, θα περιδιαβούμε στην Κάτω Κόνιτσα με σκοπό να γνωρίσουμε καλύτερα αλλά και να ανακαλύψουμε, μέσα από διαφορετικές οπτικές του φωτογραφικού φακού, πλευρές του σημαντικού υλικού πολιτισμικού αποθέματος που αποσπασματικά έχει διασωθεί.

Η θεματική αυτή βόλτα θα καταλήξει στο συγκρότημα του τζαμιού Σουλεϊμάν και ειδικά στο αναστηλωμένο, από το ΥΠΠΟΑ, μουσουλμανικό σχολείο στους χώρους του οποίου λειτουργεί, από το 1998, μόνιμη φωτογραφική έκθεση με τα αρχαιολογικά κατάλοιπα και τα μνημεία (οικισμούς, εκκλησίες κ.λπ.) της ευρύτερης περιοχής, από την απώτατη προϊστορία έως τα τέλη του 19ου αιώνα.

Σε περίπτωση βροχής η δράση θα διεξαχθεί μόνο στο κτήριο της Φωτογραφικής Έκθεσης Μνημείων Κόνιτσας.
epiruspost
Share on Google Plus

About Epirus World

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου