Η αυτοσχέδια λύση των γιατρών για να αφαιρέσουν ερωτικό βοήθημα

Με μια ιδιαίτερη περίπτωση ήρθαν αντιμέτωποι οι γιατροί του νοσοκομείου της Νιγκουάρντα στο Μιλάνο. Η κατάσταση ήταν δύσκολη και άβολη καθώς χρειάσθηκε να αυτοσχεδιάσουν για να δώουν λύση.

Ένας 31χρονος άνδρας που για ευνόητους λόγους δεν δημοσιοποιήθηκε το όνομά του, επισκέφθηκε το τμήμα επειγόντων περιστατικών του νοσοκομείου με πόνους στην κοιλιά. Αρχικά απέφυγε να ενημερώσει τους γιατρούς για το πραγματικό θέμα, αλλά οι ακτινογραφίες έφεραν στο φως την αλήθεια.

Οι ακτινογραφίες έδειξαν ότι στο έντερο του άνδρα υπήρχε ένα «μακρύ και μεγάλου μεγέθους ξένο σώμα».

Συγκεκριμένα ήταν ένα σεξουαλικό βοήθημα μήκους 60 εκατοστών, το οποίο είχε μείνει στο κόλον του άνδρα επί ένα 24ωρο.

Για το ιατρικό επιτελείο ήταν μια πρόκληση να μπορέσει να αφαιρέσει το αντικείμενο καθώς η παραδοσιακή μέθοδος, λόγω της λείας επιφάνειάς του και του μεγέθους του, δεν ήταν η ενδεδειγμένη.

Η συνήθης τεχνική είναι να εισάγεται ένας σωλήνας και μια συσκευή πιασίματος.

Στη συγκεκριμένη περίπτωση η λύση αυτή δεν ήταν η ενδεδειγμένη και έτσι οι γιατροί χρειάστηκε να αυτοσχεδιάσουν.

Χρησιμοποίησαν, λοιπόν, ιατρικό καλώδιο, στο οποίο εφάρμοσαν έναν πλαστικό καθετήρα δημιουργώντας μια θηλιά στο πάνω μέρος. Η θηλιά έσφιξε γύρω από το σεξουαλικό βοήθημα και έτσι οι γιατροί κατάφεραν να αφαιρέσουν το ευμέγεθες αντικείμενο και ο άνδρας να επιστρέψει την ίδια μέρα σπίτι του χωρίς άλλα συμπτώματα.

«Η νέα 'χειροποίητη' συσκευή αποδείχθηκε πιο σκληρή από τη συνηθισμένη παγίδα που χρησιμοποιείται για τη διαδικασία αφαίρεσης πολυπόδων και μας επέτρεψε να γραπώσουμε το ξένο σώμα», ανέφερε ο Δρ. Λορέντζο Ντιοσκορίντι στο «British Medical Journal».

«Η επιλογή ενός καθετήρα σχετικά μεγάλης διαμέτρου (2,8mm) μας επέτρεψε να αποφύγουμε την υπερβολική συστροφή του βρόχου μέσα στον καθετήρα που θα μπορούσε να περιορίσει το σωστό άνοιγμα της θηλιάς. Κατά τη γνώμη μας, αυτή η νέα τεχνική είναι εύκολη και αναπαράξιμη στα περισσότερα δωμάτια ενδοσκόπησης και την προτείνουμε ως βάσιμη επιλογή για την αφαίρεση μεγάλων ξένων σωμάτων από το κόλον και το ορθό όταν οι στάνταρ ενδοσκοπικές συσκευές αποτυγχάνουν στην εξαγωγή ξένων σωμάτων», πρόσθεσε.


news
Share on Google Plus

About Epirus World

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου