Ταξίδι στην «Καρδιά της Αγγλίας» | Epirus World

Ταξίδι στην «Καρδιά της Αγγλίας»

Μια σύγχρονη μητρόπολη του πολιτισμού, της κουλτούρας και του εμπορίου βρίσκεται στη γεωγραφική καρδιά της Αγγλίας.
Το Μπέρμιγχαμ είναι η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Μεγάλης Βρετανίας και κερδίζει τον επισκέπτη με τα εντυπωσιακά μουσεία, τα δαιδαλώδη γραφικά κανάλια, τις γκαλερί και τις πρωτοποριακές θεατρικές σκηνές.
Οι κάτοικοι της αποκαλούνται «Brummies», καθώς συχνά η ίδια η πόλη αποκαλείται με το λαϊκό προσωνύμιο «Brum». Η πόλη που έγινε γνωστή ως «θερμοκήπιο» της Βιομηχανικής Επανάστασης στη Μεγάλη Βρετανία, αποτελεί σήμερα γαστρονομικό προορισμό.
Η πατρίδα του Τζον Τόλκιν, με τα μυστικά τοπία που τον ενέπνευσαν να συλλάβει τη Μέση Γη στον «Άρχοντα των Δαχτυλιδιών και του Όζι Όσμπορν κρύβει μυριάδες εκπλήξεις για τον ταξιδιώτη. Κατά την βικτωριανή εποχή ήταν διάσημη ως «Το εργαστήριο του κόσμου» και η «Πόλη των 1000 Τεχνών.
Αξίζει να επισκεφθεί κανείς τον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Φιλίππου, τη Γκαλερί Τέχνης του Μπέρμιγχαμ, το επιβλητικό δημαρχείο, τη βιβλιοθήκη και το Πάρκο Sutton.
Στην περιοχή Μπάλτι Τράιανγκλ, μπορεί να γευτεί κανείς αυθεντική πακιστανική κουζίνα και να ανακαλύψει τα μοντέρνα μπαρ και καφέ του Γκας Στριτ Μπέιζιν ή το Εθνικό κέντρο θαλάσσιας ζωής.

Πληροφορίες - Φωτογραφίες

Μπέρμιγχαμ / Αγγλία

Διαφορά ώρας: 2 ώρες πίσω
Νόμισμα: Λίρα (1,18 ευρώ)
Απόσταση: Η διάρκεια του ταξιδιού είναι 5 ώρες και 20 λεπτά από την Αθήνα μέσω Φρανκφούρτης και 3 ώρες και 35 λεπτά από τη Θεσσαλονίκη.
Share on Google Plus

About Epirus World

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου