Ένα νοσταλγικό ταξίδι στη Λάκκα Σουλίου! | Epirus World

Ένα νοσταλγικό ταξίδι στη Λάκκα Σουλίου!

Για κάποιους έμοιαζε με επιστροφή στα νεανικά τους χρόνια... Για τους υπόλοιπους ήταν μια εκδρομή γνωριμίας με ένα κομμάτι του τόπου μας που κρατά κρυμμένα τα πανέμορφα μυστικά του.

Στα χωριά της Λάκκας Σουλίου βρέθηκε ο Σύνδεσμος Συνταξιούχων Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Νομού Ιωαννίνων και είχε την ευκαιρία να δει, να ακούσει, να περιηγηθεί..

Ορισμένα από τα μέλη του, χρόνια πριν είχαν υπηρετήσει σε σχολεία της περιοχής. Σε σχολεία που έπαψαν εδώ και χρόνια να λειτουργούν. Σιώπησαν...

Οι αναμνήσεις όμως μένουν ζωντανές. Αναμνήσεις από γεμάτες σχολικές αυλές, αίθουσες με χαρούμενα πρόσωπα, σχολεία γεμάτα όνειρα!

Τα παιδιά είναι σαν τα χελιδόνια... Ανοίγουν τα φτερά τους και πετάνε..

Κι αν κάποτε ανταμωθούν με τους δασκάλους τους, τότε όλοι επιστρέφουν σε κείνα τα χρόνια.. Τα μαθητικά!

Ο Σύνδεσμος Συνταξιούχων Εκπαιδευτικών σχεδιάζει και πραγματοποιεί ιδιαίτερες εκδρομές, καθώς μέσα από αυτές συνδυάζει την διασκέδαση με την ενημέρωση για ιστορικά και άλλα μνημεία του τόπου μας.

Στην συγκεκριμένη περίπτωση το ξεκίνημα έγινε από την εκκλησία του Αγίου Νικολάου στα Δερβίζιανα και ακολούθησε επίσκεψη στο δημοτικό σχολείο, όπου σήμερα λειτουργεί ως Λαογραφικό Μουσείο και φιλοξενεί πλούσιο υλικό της περιοχής.

Ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας και ο ιερέας του χωριού τους επεφύλαξαν θερμή φιλοξενία και τους αποχαιρέτησαν χαρίζοντάς τους ένα βιβλίο με την ιστορία της περιοχής.

Επόμενος σταθμός τους ήταν οι πηγές του μυθικού Αχέροντα στο Σιστρούνι.

Ένα τοπίο απαράμιλλης φυσικής ομορφιάς και ένα προσκύνημα στην Βυζαντινή εκκλησία.

Περπάτησαν στα πέτρινα γεφυράκια, κάθισαν κάτω από τα πλατάνια, συζήτησαν, τραγούδησαν και χόρεψαν!

Έχοντας πάνω τους τα όρη του Σουλίου και απέναντί τους την Ολύτσικα, έφτασαν στην Τύρια, τελευταίο σταθμό της εκδρομής του..

Τελευταίες συζητήσεις για τα μοναστήρια που κοσμούν τα χωριά της Λάκκας Σουλίου, λίγες σταγόνες νοσταλγίας και πολύ χαρά για την γνωριμία με τον τόπο και κυρίως με τους ανθρώπους του, που παραμένουν φιλόξενοι και μαχητές της ζωής!

Άριστος ξεναγός η Αλεξάνδρα Μπόμπολη που τους αποχαιρέτησε με ένα βιβλίο της Κωνσταντίνας Ζήδρου για την ιστορία της Δωδώνης και του Μαντείου!
epiruspost
Share on Google Plus

About Epirus World

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου