Καταγγελία στην Κομισιόν για τον Καλαμά | Epirus World

Καταγγελία στην Κομισιόν για τον Καλαμά

Αντιπροσωπεία του Δ.Σ. της Κίνησης Καθαρός Καλαμάς κατέθεσε την αναφορά-καταγγελία της Κίνησης, σχετικά με τη ρύπανση-μόλυνση του ποταμού Καλαμά, προς την Επιτροπή Αναφορών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και τον Επίτροπο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Περιβάλλοντος.

Η αναφορά – καταγγελία κοινοποιήθηκε επίσης στον Συνήγορο του Πολίτη, τον Αντεισαγγελέα Περιβάλλοντος Αρείου Πάγου και την Ειδική Υπηρεσία Επιθεωρητών Περιβάλλοντος.

«Η χρόνια αδιαφορία(;), η έλλειψη ελέγχων, η μη τήρηση της νομιμότητας, η μη συνεδρίαση του αρμόδιου Συμβουλίου υδάτων και γενικά η έλλειψη σχεδιασμού και υλοποίησης των απαραίτητων δράσεων και παρεμβάσεων για τον μετριασμό και την εξάλειψη τελικά των αιτίων που προκαλούν τον θάνατο του Καλαμά , με ότι αυτό συνεπάγεται, κρατάει χρόνια τώρα… Λόγια και υποσχέσεις μόνο και τίποτα να μη γίνεται…» αναφέρεται σε ανακοίνωση της Κίνησης.

Έτσι, υλοποιώντας την απόφαση της Γ.Σ. η αντιπροσωπεία προχώρησε στην αναφορά-καταγγελία στις ευρωπαϊκές αρχές ευελπιστώντας στην πίεση από μεριάς τους ώστε η χώρα να λάβει τα αναγκαία μέτρα και να εφαρμόσει την ευρωπαϊκή νομοθεσία σχετικά με τη διαχείριση της ΛΑΠ Καλαμά και της ποιότητας των νερών του.
epiruspost
Share on Google Plus

About Epirus World

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου