Κατεδαφίσεις αυθαιρέτων και στην Ήπειρο | Epirus World

Κατεδαφίσεις αυθαιρέτων και στην Ήπειρο

Με άμεση χρηματοδότηση από το Πράσινο Ταμείο, θα ξεκινήσουν και στην Ήπειρο οι κατεδαφίσεις αυθαιρέτων. Η αρχή θα γίνει με πρωτόκολλα που είναι πλέον οριστικά και αφορούν κατά προτεραιότητα αιγιαλούς, ρέματα, προστατευόμενες περιοχές, εθνικούς δρυμούς και αναδασωτέες εκτάσεις. Οι κατεδαφίσεις θα εκτελούνται κατά σειρά προτεραιότητας, σύμφωνα με τις λίστες που έχουν καταρτιστεί σε κάθε Αποκεντρωμένη Διοίκηση. Οι αποφάσεις ελήφθησαν κατά την συνάντηση που είχαν με τον Υπουργό Περιβάλλοντος Γιώργο Σταθάκη, οι Συντονιστές των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων της χώρας.

Στην σύσκεψη συμμετείχαν επίσης η Γενική Γραμματέας Χωρικού Σχεδιασμού και Αστικού Περιβάλλοντος κα Ρένα Κλαμπατσέα, ο Ειδικός Γραμματέας του Σώματος Επιθεωρητών και Ελεγκτών του ΥΠΕΝ κ. Δημήτριος Δερματάς και ο Πρόεδρος του Δ.Σ. του Πράσινου Ταμείου κ. Γιώργος Πατρίκιος.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου συζητήθηκαν ο προγραμματισμός εκτέλεσης των τελεσίδικων πρωτοκόλλων κατεδάφισης καθώς και ο τρόπος χρηματοδότησης της διαδικασίας.

Σε πρώτη φάση κάθε Αποκεντρωμένη Διοίκηση θα προχωρήσει τις διαδικασίες κατεδάφισης αυθαιρέτων με απευθείας ανάθεση μέχρι το ποσό των 135.000 ευρώ, με δυνατότητα η εργολαβία να επεκταθεί κατά 50% εφόσον επεκταθεί και το φυσικό αντικείμενο.

Ταυτόχρονα κάθε Αποκεντρωμένη Διοίκηση θα προχωρήσει στη συγκέντρωση, ιεράρχηση και κατηγοριοποίηση από όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες (Κτηματική Υπηρεσία, Πολεοδομίες, Δασαρχεία) όλων των πρωτοκόλλων κατεδάφισης αυθαιρέτων, προκειμένου να προβεί στην προκήρυξη διεθνούς διαγωνισμού.
epiruspost
Share on Google Plus

About Epirus World

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου