Αποχώρησε ο Κουμουτσάκος από το Εθνικό Συμβούλιο Εξωτερικής Πολιτικής | Epirus World

Αποχώρησε ο Κουμουτσάκος από το Εθνικό Συμβούλιο Εξωτερικής Πολιτικής

Αποχώρησε ο τομεάρχης Εξωτερικών της ΝΔ, Γιώργος Κουμουτσάκος, από τη συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου Εξωτερικής Πολιτικής.
Ο κ. Κουμουτσάκος, εξερχόμενος του υπουργείου Εξωτερικών μία ώρα μετά την έναρξη της συνεδρίασης, δήλωσε: «Μετά την άρνηση του υπουργού Εξωτερικών να διευρύνει τη συζήτηση για κρίσιμα εθνικά θέματα σε έναν θεσμό, τον οποίο εμείς σεβόμαστε απολύτως, η ΝΔ αποφάσισε από την παρούσα συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου Εξωτερικής Πολιτικής (ΕΣΕΠ) να αποχωρήσει».
Όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο κ. Κουμουτσάκος σημείωσε ότι «το σημερινό ΕΣΕΠ συγκαλείται μετά από ενάμιση χρόνο απουσίας κάθε συνεδρίασής του» κατά τον οποίο «υπήρξαν μείζονες εξελίξεις στην εξωτερική πολιτική της χώρας», κάνοντας αναφορά στα σχετικά αιτήματα -για ενημέρωση και συζήτηση- της ΝΔ και του προέδρου της, Κυριάκου Μητσοτάκη.
Στην εκκίνηση του σημερινού ΕΣΕΠ, όπως εξήγησε ο κ. Κουμουτσάκος «η ΝΔ, ως αξιωματική αντιπολίτευση ζήτησε διεύρυνση της ημερήσιας διάταξης, ώστε πέραν του θεσμικού και σοβαρού ενδιαφέροντος ζητήματος της σύστασης Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας, να γίνει ενημέρωση και συζήτηση από τον υπουργό των Εξωτερικών για ζητήματα όπως η πορεία των σχέσεων με την Αλβανία, οι εξελίξεις στα Βαλκάνια ενόψει των σοβαρών συζητήσεων που γίνονται στο Κόσσοβο αυτήν την περίοδο, για το πώς πορεύονται οι ελληνορωσικές σχέσεις, τι ακριβώς γίνεται με τις ελληνοτουρκικές σχέσεις δεδομένων και των τελευταίων θέσεων της Άγκυρας με νέες πιέσεις, ώστε να αλλάξουν τα πράγματα στη Θράκη, ειδικά όσον αφορά στο θέμα των μουφτήδων, κ.λπ.».
«Αυτή τη διεύρυνση της συζήτησης αρνήθηκε ο κ. υπουργός των Εξωτερικών» τόνισε ο τομεάρχης της ΝΔ, επισημαίνοντας ότι «το ΕΣΕΠ πρέπει να προστατευθεί ως θεσμός, δεν μπορεί να μεταλλαχθεί -και αυτή είναι η άποψη της ΝΔ- ως ένα είδος ξεπλύματος του γεγονότος ότι δεν υπάρχει προηγούμενη ενημέρωση για κρίσιμα ζητήματα».
«Δεν μπορούσαμε να δεχτούμε τη σημερινή συνεδρίαση ως νομιμοποίηση της απουσίας κάθε συζήτησης, κάθε ενημέρωσης για κρίσιμα εθνικά ζητήματα» υπογράμμισε, εξηγώντας τον λόγο της αποχώρησής του.
Σχετικά με το Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας, ο κ. Κουμουτσάκος αποσαφήνισε ότι το έχει υποστηρίξει εδώ και πολύ καιρό η ΝΔ, ήδη από τον Απρίλιο του 2016 ο κ. Μητσοτάκης έθεσε και κοινοποίησε στη Βουλή τη βούληση της ΝΔ να συσταθεί ένα τέτοιο όργανο, ενώ έγινε επίσης και προγραμματική θέση στο συνέδριο του κόμματος που ακολούθησε.
Share on Google Plus

About Epirus World

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου