Το μαγευτικό ηλιοβασίλεμα στο «Φιόρο του Λεβάντε» | Epirus World

Το μαγευτικό ηλιοβασίλεμα στο «Φιόρο του Λεβάντε»

Μπορεί το ηλιοβασίλεμα της Σαντορίνης να είναι ξακουστό, όμως, υπάρχει ακόμη ένα νησί, που μπορεί να το συναγωνιστεί. Είναι το «Φιόρο του Λεβάντε», «Το άνθος της Ανατολής», η Ζάκυνθος. Στο όμορφο νησί του Ιονίου, λοιπόν, μπορείτε να δείτε από τα καλύτερα ηλιοβασιλέματα της ζωής σας.
Το πιο γνωστό είναι στον Φάρο του χωριού Κερί, στο νοτιότερο άκρο της Ζακύνθου. Εδώ, οι εκατοντάδες επισκέπτες που συρρέουν καθημερινά βρίσκονται μπροστάα σε  ένα πραγματικά, μοναδικό θέαμα.  Ο ήλιος κατά τη δύση του μοιάζει να είναι τόσο κοντά, που θαρρείς ότι θα τον αγγίξεις, ενώ μέχρι να βυθιστεί στην απέραντη θάλασσα του Ιονίου, απλώνονται μπροστά σου οι απίστευτες εναλλαγές χρωμάτων. Εντυπωσιακό είναι και το θέαμα στις Μυζήθρες, τους δύο βράχους που αντικρύζεις ψηλά από το σημείο του Φάρου.
Χαραγμένη βαθιά μέσα του μένει στον επισκέπτη και η εικόνα του ηλιοβασιλέματος στο Καμπί. Στο δυτικό τμήμα της Ζακύνθου βρίσκεται το χωριό, το οποίο είναι κυριολεκτικά στην άκρη του γκρεμού. Από το σημείο αυτό η θέα είναι εκπληκτική καθώς μπροστά σου απλώνεται το απέραντο γαλάζιο του Ιονίου. Οι γκρεμοί, οι θαλάσσιες σπηλιές και τα κρυστάλλινα νερά που «φοράνε» τα χρώματα του ηλιοβασιλέματος χαρίζουν μία μαγική εικόνα, όμοια με πίνακα ζωγραφικής.
Με πίνακα ζωγραφικής μοιάζει και το ηλιοβασίλεμα στο νησάκι Άγιος Σώστης, το οποίο αποκολλήθηκε από τη στεριά εξαιτίας του μεγάλου σεισμού το 1633. Πρόκειται για ένα από τα πιο γραφικά σημεία της Ζακύνθου και βρίσκεται στην αριστερή πλευρά του κόλπου του Λαγανά. Το μικρό νησί (πήρε το όνομα του από την εκκλησία του Άγιου Σώστη που βρίσκεται εκεί) είναι πευκόφυτο, με σπηλιές και μία αμμώδη παραλία που εντυπωσιάζει τον επισκέπτη, ενώ αποτελεί ιδανικό σκηνικό για ένα ηλιοβασίλεμα που μένει αξέχαστο.
Η Μπόχαλη το μικροσκοπικό και πανέμορφο χωριουδάκι, στην πίσω πλευρά της Ζακύνθου είναι, επίσης, μία δημοφιλής επιλογή για τις ρομαντικές ψυχές. Κι εδώ η δύση του ηλίου είναι απλά μαγευτική έχοντας ως θέα την πόλη και το λιμάνι της.






Share on Google Plus

About Epirus World

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου