Τα κοινά που έχουν τα μωρά ανθρώπου και… χιμπαντζή | Epirus World

Τα κοινά που έχουν τα μωρά ανθρώπου και… χιμπαντζή

Είναι γνωστό ότι άνθρωποι και πρωτεύοντα μοιραζόμαστε γενναίες δόσεις κοινού γενετικού υλικού, μόνο που τελικά οι ομοιότητες δεν εξαντλούνται εδώ.
Αυτό υποδεικνύει μια νέα έρευνα που μας λέει πως μοιραζόμαστε επίσης μια σειρά από έμφυτες χειρονομίες όταν είμαστε μωρά για να δείξουμε τι ακριβώς θέλουμε.
Η μελέτη που δημοσιεύτηκε στην επιθεώρηση «Animal Cognition» ανέλυσε χειρονομίες που χρησιμοποιούν αποκλειστικά μωρά 1-2 ετών και αναγνώρισε 52 διαφορετικές που επιστρατεύουν τα βρέφη για να επικοινωνήσουν, όπως το να δείχνουν, να κουνούν το κεφάλι τους, να χτυπούν τα πόδια τους, ακόμα και το να ρίχνουν πράγματα.
Το ίδιο ακριβώς κάνουν και τα μικρά του χιμπαντζή και του γορίλα σε ποσοστό μάλιστα 95%!
«Από τη στιγμή που οι χιμπαντζήδες και οι άνθρωποι μοιράζονται έναν κοινό πρόγονο πριν από 5-6 εκατ. χρόνια, θέλαμε να δούμε πώς η εξελικτική μας ιστορία της επικοινωνίας αντικατοπτρίζει την ανθρώπινη ανάπτυξη», δήλωσε ο επικεφαλής της μελέτης Dr Kersken του Πανεπιστημίου του Γκέτινγκεν…
Share on Google Plus

About Epirus World

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου