Πράσινο φως από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για τη μεταρρύθμιση των πνευματικών δικαιωμάτων | Epirus World

Πράσινο φως από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για τη μεταρρύθμιση των πνευματικών δικαιωμάτων

Οι βουλευτές του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ψήφισαν σήμερα υπέρ της πολύ ευαίσθητης μεταρρύθμισης των πνευματικών δικαιωμάτων, αντικείμενο μιας μάχης άνευ προηγουμένου ανάμεσα σε καλλιτέχνες και εκδότες Τύπου, από τη μια πλευρά, και γιγάντων της ψηφιακής βιομηχανίας από την άλλη.
Στη διάρκεια συνεδρίασης της ολομέλειας του ΕΚ στο Στρασβούργο, οι ευρωβουλευτές ενέκριναν μια νέα εκδοχή του κειμένου που είχε απορριφθεί στις 5 Ιουλίου, η οποία δημιουργεί κυρίως ένα νέο «συγγενικό δικαίωμα» για τους εκδότες Τύπου, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.
Η ψηφοφορία αυτή ανοίγει έτσι τον δρόμο για τις διαπραγματεύσεις ανάμεσα στο Συμβούλιο της ΕΕ (οι αντιπρόσωποι των 28 χωρών μελών, που είχαν ήδη καταλήξει σ' έναν συμβιβασμό στις 25 Μαΐου) και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για να συμφωνήσουν σ' ένα οριστικό κείμενο.
Στόχος της νομοθεσίας είναι να υποχρεωθούν εταιρείες όπως οι Google, Facebook και άλλες να μοιράζονται πιο δίκαια τα έσοδα με τους δημιουργούς στην Ευρώπη.
Από τους βουλευτές στην ολομέλεια, 438 ψήφισαν υπέρ και 226 κατά, ενώ 39 απείχαν.
Share on Google Plus

About Epirus World

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου