Στα θρανία και φέτος χιλιάδες προσφυγόπουλα | Epirus World

Στα θρανία και φέτος χιλιάδες προσφυγόπουλα

Το πρώτο κουδούνι χτύπησε σήμερα και για τα προσφυγόπουλα, που για τρίτη συνεχή χρονιά θα φοιτήσουν στο δημόσιο σχολείο.
Την περσινή σχολική χρονιά, περισσότεροι από 8.000 μαθητές πρόσφυγες εγράφησαν σε Τάξεις Υποδοχής της πρωινής ζώνης σε όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης, καθώς και σε δομές υποδοχής εκπαίδευσης των προσφυγοπαίδων (ΔΥΕΠ) στην απογευματινή ζώνη, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.
Ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Παιδείας Γιώργος Αγγελόπουλος, επισκέφτηκε το πρωί την ανοιχτή δομή φιλοξενίας προσφύγων στον Ελαιώνα και παρακολούθησε τη διαδικασία επιβίβασης των προσφυγόπουλων στα λεωφορεία του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης (ΔΟΜ) για τη μετάβασή τους στα σχολεία. Στη συνέχεια, παρευρέθηκε στην τελετή έναρξης της σχολικής χρονιάς στο 72ο δημοτικό σχολείο Αθήνας, όπου ευχήθηκε «καλή χρονιά» σε όλα τα παιδιά και τους γονείς τους, ενώ απευθυνόμενος στους εκπαιδευτικούς, τόνισε το πόσο σημαντικό είναι το έργο τους για τη στήριξη και την ένταξη όλων των μαθητών και μαθητριών στο σχολείο.
Όπως δήλωσε, μέχρι το τέλος του μήνα αναμένεται σταδιακά τα παιδιά πρόσφυγες σε όλη την Ελλάδα να ξεκινήσουν τη φοίτησή τους σε Τάξεις Υποδοχής και ΔΥΕΠ. Στόχος του ΥΠΠΕΘ για τη φετινή σχολική χρονιά είναι ακόμα περισσότερα προσφυγόπουλα να φοιτήσουν στο δημόσιο ελληνικό σχολείο.
Share on Google Plus

About Epirus World

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου