Άρτα: Παίρνει σειρά η γέφυρα Κοράκου | Epirus World

Άρτα: Παίρνει σειρά η γέφυρα Κοράκου

Την αναστήλωση της γέφυρας Κοράκου προανήγγελλε ο Υπουργός Υποδομών Χρήστος Σπίρτζης, υπογράφοντας την σύμβαση για το γεφύρι της Πλάκας.

Πρόκειται για ένα ακόμη ιστορικό γεφύρι της Ηπείρου που χάθηκε δεκαετίες πριν.

«Μετά το γεφύρι της Πλάκας, έχουμε πολύ δουλειά για να φτιάξουμε ένα γεφύρι που δεν έπεσε το  2015, την πρώτη μέρα που είχε εκλεγεί η Κυβέρνηση, αλλά που έπεσε πολλές δεκαετίες πριν, και είναι το γεφύρι του Κοράκου. Άρα έχουμε πολύ δουλειά ακόμη και για τη χώρα και για την πολιτιστική μας κληρονομιά και για τις ιστορικές μνήμες, που αυτά τα μνημεία έχουν», ανέφερε ο Υπουργός.

Η γέφυρα Κοράκου, στην Κοιλάδα του Αχελώου στάθηκε όρθια για 435 χρόνια. Άντεξε σεισμούς αλλά και τις μανιασμένες κατεβασιές του ποταμού.

Καταστράφηκε στα χρόνια του εμφυλίου. Η γέφυρα ανατινάχθηκε το 1949 από άνδρες του Δημοκρατικού Στρατού, σε μια προσπάθεια να ανακόψουν την επίθεση που δέχονταν.

Το αίτημα για αναστήλωση τίθεται όλο και πιο έντονα τα τελευταία χρόνια ενώ μεγάλη είναι η ευαισθητοποίηση για το συγκεκριμένο μνημείο και στις Βρυξέλλες.

Το Πολυτεχνείο έχει εκπονήσει προμελέτες και φαίνεται ότι πλέον το έργο μπορεί να μπει σε τροχιά οριστικών μελετών.
Share on Google Plus

About Epirus World

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου