Γαβρόγλου: Για το Λύκειο και το Γυμνάσιο δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα να ξεκινούν στις 9:00 | Epirus World

Γαβρόγλου: Για το Λύκειο και το Γυμνάσιο δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα να ξεκινούν στις 9:00

Για την πρόθεση του υπουργείου Παιδείας να αλλάξει την ώρα έναρξης των μαθημάτων από την επόμενη σχολική χρονιά, μίλησε μεταξύ άλλων ο Κώστας Γαβρόγλου, στον Real Fm.
Συγκεκριμένα τις 9:00 το πρωί θα ξεκινούν τα μαθήματα από την επόμενη σχολική χρονιά 2019-20, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Παιδείας μιλώντας στους μαθητές του 1ου ΕΠΑΛ Αγίων Αναργύρων, όπου παρέστη στην τελετή του καθιερωμένου αγιασμού.
«Υπάρχουν πάρα πολύ σοβαρές επιστημονικές μελέτες, για το πότε "ξυπνάει" ο οργανισμός ενός εφήβου. Αυτή την εβδομάδα συγκροτώ μια επιτροπή με επιστήμονες τους οποίους είχα συμβουλευτεί, πριν το πω προφανώς. Είναι εξαιρετικοί επιστήμονες που μελετούν αυτό το πρόβλημα σε όλον τον κόσμο. Να δούμε μαζί και με εκπροσώπους της ΟΛΜΕ και της ΔΟΕ και τα τεχνικά στοιχεία, και θα αποφασίσουμε» ανέφερε σήμερα.
Όπως είπε ο υπουργός: «Οι μεγάλοι καβγάδες γίνονται για τρία πράγματα στα σπίτια. Το ένα είναι "άφησε επιτέλους το κινητό σου και ασχολήσου με τα βιβλία". Το δεύτερο είναι "κοιμήσου, αργείς", και το πρωί "ξύπνα, ξύπνα". Είναι οι βασικές εντάσεις σε μία οικογένεια. Εμείς δεν λέμε ότι όλα αυτά ως διά μαγείας θα σταματήσουν», ανέφερε.
Επίσης, υπογράμμισε ότι «για το Λύκειο και το Γυμνάσιο δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα, γιατί τα παιδιά πάνε μόνα τους στο σχολείο. Για το θέμα του Δημοτικού θα το μελετήσουμε. Προφανώς οι εργαζόμενοι θα μπορούν να αφήσουν τα παιδιά τους νωρίτερα στο σχολείο. Να το δούμε και θα βρούμε λύση».
Share on Google Plus

About Epirus World

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου