Καλά στην υγεία τους τα 11χρονα παιδιά που απήχθησαν από τη Λάρνακα | Epirus World

Καλά στην υγεία τους τα 11χρονα παιδιά που απήχθησαν από τη Λάρνακα

Το κυπριακό υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε ότι ολοκληρώθηκαν απόψε από επταμελή πολυθεματική ομάδα ειδικών γιατρών όλες οι ενδεδειγμένες κλινικές και εργαστηριακές εξετάσεις στα δύο 11χρονα παιδιά που απήχθησαν σήμερα το πρωί στη Λάρνακα.

Από τις εξετάσεις διαπιστώθηκε ότι τα παιδιά είναι καλά στην υγεία τους, τονίζεται στην ανακοίνωση του υπουργείου.

Υπενθυμίζεται ότι τα δύο παιδιά εντοπίστηκαν το απόγευμα μετά από αγωνία οκτώ ωρών και συνελήφθη ο απαγωγέας. Ο υπουργός Δημοσίας Τάξεως, Ιωνάς Νικολάου, δήλωσε ότι πιθανό κίνητρο του δράστη να ήταν τα λύτρα.

Η Αστυνομία ειδοποιήθηκε από πολίτη, ο οποίος ανέφερε ότι ο αδερφός του τον ενημέρωσε πως τα χαρακτηριστικά του δράστη, όπως τα έδωσε στη δημοσιότητα η Αστυνομία, προσομοίαζαν με έναν γείτονα.

Επιπλέον, του είπε ότι είδε τον φερόμενο δράστη να αλλάζει πινακίδες στο αυτοκίνητό του τις τελευταίες μέρες. Το συγκεκριμένο αυτοκίνητο, έμοιαζε με τις περιγραφές που είχαν δοθεί από την Αστυνομία. Ο δράστης και τα δύο παιδιά εντοπίστηκαν σε πολυκατοικία κοντά στο σχολείο.

Δύο αστυνομικοί εισήλθαν στο διαμέρισμα, όπου βρήκαν το δράστη με τα δύο παιδιά, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Τόσο ο δράστης όσο και τα δύο παιδιά έμοιαζαν ναρκωμένοι. Τα παιδιά απομακρύνθηκαν από τον έναν αστυνομικό και ο δεύτερος έμεινε στο διαμέρισμα με το δράστη, ο οποίος καθόταν απαθής στον καναπέ και δεν αντιδρούσε.

Ο δράστης φέρεται να είναι 35 ετών, κυπριακής υπηκοότητας.
Ομολόγησε ο απαγωγέας
Στο μεταξύ, στο ενδεχόμενο να είχε συνεργό ο απαγωγέας των δύο 11χρονων αγοριών, στη Λάρνακα, επικεντρώνονται οι έρευνες της Αστυνομίας. Κι αυτό, διότι θεωρούν δύσκολο να οργάνωσε και να εκτέλεσε το σχέδιο απαγωγής ολομόναχος.
Τα παιδιά εντοπίστηκαν στο διαμέρισμα του δράστη, στη Λάρνακα, σε κατάσταση νάρκωσης. Σύμφωνα με τη Cyprus Times ανακρινόμενος ο 35χρονος παραδέχτηκε τη διάπραξη των αδικημάτων και ανέφερε ότι χορήγησε συγκεκριμένη ηρεμιστική ουσία στους δύο μαθητές. Την ίδια ώρα, Αστυνομικοί κάνουν φύλλο και φτερό τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές του 35χρονου Ελληνοκύπριου, ο οποίος -σύμφωνα με τον υπουργό Δικαιοσύνης- δεν έχει απασχολήσει στο παρελθόν τις αρχές.

Μετά από πληροφορία που έδωσε πολίτης έφτασε η αστυνομία στον εντοπισμό των δύο 11χρονων παιδιών και τη σύλληψη του ανθρώπου που τους απήγαγε.

Ο πολίτης, ακούγοντας την περιγραφή του δράστη από τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, ενημέρωσε τον αδελφό του, ο οποίος πήγε στην πολυκατοικία. Αφού συζήτησαν, τότε τηλεφώνησαν στην αστυνομία.

Στο νοσοκομείο για εξετάσεις τα παιδιά

Τα παιδιά μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο για εξετάσεις καθώς η κατάστασή τους εγείρει υποψίες ότι ο δράστης της απαγωγής τα είχε ναρκώσει. Ο απαγωγέας διέμενε στην πολυκατοικία που εντοπίστηκε, μαζί με άλλο ένα άτομο, ενώ στην ίδια πολυκατοικία διαμένει και ένα από τα παιδιά της παρέας που προσέγγισε το πρωί. Ωστόσο, άγνωστο παραμένει αν είχε συνεργό.
Το χρονικό της υπόθεσης

Συναγερμός σήμανε στην Αστυνομική Διεύθυνση Λάρνακας, αλλά και παγκύπρια μετά την εξαφάνιση δύο 11χρονων μαθητών από το Δημοτικό Σχολείο στις Καμάρες. Πρόκειται για τον Θεμιστοκλή Ντόγκλη και τον Φίλιππο Σταματάκη.

Αγνωστος άντρας ισχυρής σωματικής διάπλασης, ηλικίας περίπου 50-60 χρόνων και ύψους 1.70-1.75 μ., με δεμένο το χέρι πλησίασε κάποια στιγμή το πρωί τα δύο παιδάκια στο σχολείο. Σύμφωνα με κάποιες μαρτυρίες ο μεσήλικας άνδρας φέρεται να συστήθηκε στα παιδιά ως ο νέος τους δάσκαλος, με αποτέλεσμα αυτά να τον ακολουθήσουν.

Σύμφωνα με πληροφορίες του reporter.com.cy, ο δράστης προσέγγισε τουλάχιστον πέντε παιδιά γύρω στις 7:00 με 7:45, αφού πρώτα εισήλθε στο προαύλιο του σχολείου, ενώ όπως έγινε γνωστό από τις μέχρι στιγμής μαρτυρίες, τους είπε ότι ήταν ο νέος τους δάσκαλος και ζήτησε να μεταφέρουν για εκείνον βιβλία προφασιζόμενος τραυματισμό στο χέρι (είχε δέσει το ένα του χέρι με γάζα).

Συγχαρητήρια από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας

Τα συγχαρητήριά του στις αρμόδιες αρχές για την «τιτάνια επιχείρηση» αλλά και στους πολίτες που με πληροφορίες συνέβαλαν στον εντοπισμό των δύο ανηλίκων έδωσε ο Πρόεδρος της Κύπρου, Νίκος Αναστασιάδης, μέσω του λογαριασμού του στο twitter.

eleftherostypos
Share on Google Plus

About Epirus World

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου