Με μουσική και πανσέληνο στην αρχαία Δωδώνη | Epirus World

Με μουσική και πανσέληνο στην αρχαία Δωδώνη

Μια μαγική βραδιά κάτω από την Αυγουστιάτικη πανσέληνο. Κυριακή 26 Αυγούστου και ο αρχαιολογικός χώρος της Δωδώνης θα πλημμυρίσει μουσικές.

"Κάθε νύχτα είναι μόνο μια σελίδα" και το 2ο Φεστιβάλ Δωδώνης θα υποδεχθεί το Νότη Μαυρουδή και τη Νένα Βενετσιάνου.

Στο φως του φεγγαριού, με μελωδίες που ταξιδεύουν. (Ώρα έναρξης 9 μ.μ.)

Η γνωστή τραγουδίστρια- τραγουδοποιός Νένα Βενετσάνου, ο συνθέτης-κιθαριστής Νότης Μαυρουδής και ο κιθαριστής Γιώργος Τοσικιάν θα παρουσιάσουν ένα πρόγραμμα βασισμένο σε δύο κιθάρες και σε τραγούδια που ενώνουν δύο διαφορετικούς, αλλά και τόσο συναφείς, δημιουργούς, οι οποίοι δεκαετίες τώρα πάτησαν στην ποίηση, για να εκφράσουν τα όνειρα, τις ελπίδες και τους καημούς της ψυχής.

Τραγούδια του Νότη Μαυρουδή, του Μάνου Χατζιδάκι, της Νένας Βενετσάνου, και άλλες μουσικές εκπλήξεις από Λατινική Αμερική, που «κρύβονται» στις παρυφές του ελληνικού τραγουδιού.

Τραγούδια ερμηνευμένα με το φωνητικό πάθος που χαρακτηρίζει την Νένα Βενετσάνου, πλαισιωμένα από τη σύνθετη συνοδεία κιθάρας του Νότη Μαυρουδή και του Γιώργο Τοσικιάν, που έχουν διαμορφώσει με τις κιθάρες τους μια μικρή ορχήστρα, αλλά και ντουέτα με συνθέσεις και διασκευές από τον χώρο τής κλασικής κιθάρας, να αποτελούν το πρόγραμμα των συναυλιών τους, οι τρείς καλλιτέχνες έρχονται να δράσουν, ως βάλσαμο για τον νου και την καρδιά στις ταραγμένες εποχές που ζούμε, αλλά και για να αναδείξουν τη βαθύτερη ομορφιά τής μουσικής, του λόγου και των νοημάτων τους, θυμίζοντάς μας πως οι τέχνες μπορούν να γίνουν όπλα αντοχής κατά της ασχήμιας και του ξεπεσμού που μας επιβάλλεται.
epiruspost
Share on Google Plus

About Epirus World

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου