Αθήνα- Γιάννινα… «Φωτιά» το κόστος του ταξιδιού! | Epirus World

Αθήνα- Γιάννινα… «Φωτιά» το κόστος του ταξιδιού!

Η Αυγουστιάτικη έξοδος από την Αθήνα προς την Ήπειρο φέρνει ξανά στο προσκήνιο και μάλιστα με μεγαλύτερη ένταση το κόστος της διαδρομής. Το κόστος το οποίο είναι ιδιαίτερα υψηλό εξ αιτίας των διοδίων στους μεγάλους αυτοκινητόδρομους αλλά και στην γέφυρα Ρίου- Αντιρρίου. Έτσι όποιος ξεκινήσει από την Αθήνα με προορισμό τα Ιωάννινα θα πρέπει να πληρώσει, μετά και τις τελευταίες ανατιμήσεις, το ποσό των σαράντα ευρώ στους σταθμούς των διοδίων που θα συναντήσει! Και να υπολογίσει άλλα τόσα για το ταξίδι της επιστροφής. Μικρές είναι οι αποκλίσεις αν προορισμός του είναι η Άρτα, η Πρέβεζα ή και η Ηγουμενίτσα!

Από την Αθήνα μέχρι και το Ρίο, στην Ολυμπία οδό δηλαδή ο οδηγός θα πληρώσει 11,60 ευρώ. Εάν χρησιμοποιήσει και την Αττική Οδό για την έξοδό του από την πρωτεύουσα, όπως κάνουν οι περισσότεροι θα πρέπει να υπολογίσει άλλα 2,80 ευρώ.

Για να περάσει την γέφυρα Ρίου- Αντιρρίου, η οποία γιορτάζει τα 14α γενέθλιά της, θα πρέπει να καταβάλει 13,30 ευρώ.

Και για την διαδρομή από το Αντίρριο μέχρι τα Γιάννινα θα πρέπει να πληρώσει άλλα 12,50 στους σταθμούς διοδίων της Ιόνιας Οδού.

Οι δυνατότητες που έχει κάποιος για να μειώσει το κόστος είναι να χρησιμοποιήσει το καραβάκι στην γραμμή Ρίου Αντιρρίου το οποίο κοστίζει 6,50 ευρώ, όμως αυτό θα του στοιχίσει σε χρόνο.

Φυσικά υπάρχει πάντα η παλιά Εθνική Αντιρρίου Ιωαννίνων, η οποία επί δεκαετίες αποτέλεσε τον εθνικό βραχνά αλλά και την εθνική καρμανιόλα…

Οι νέοι αυτοκινητόδρομοι παρέχουν ασφαλή και γρήγορη πρόσβαση. Είναι το μεγάλο πλεονέκτημα.

Όμως δεν παύουν να είναι ακριβοί και σε συνδυασμό με τις τιμές των καυσίμων που έχουν πάρει φωτιά να κάνουν το ταξίδι εξαιρετικά δαπανηρό.
epiruspost
Share on Google Plus

About Epirus World

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου