Υψηλός ο κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς στο Νομό Πρέβεζας | Epirus World

Υψηλός ο κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς στο Νομό Πρέβεζας

Στην κατηγορία υψηλής επικινδυνότητας (κατηγορία 3) , του Χάρτη πρόβλεψης κινδύνου πυρκαγιάς για αύριο Παρασκευή 10 Αυγούστου, κατατάσσει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, το Νομό Πρέβεζας.

Οι υψηλές θερμοκρασίες των τελευταίων ημερών σε συνδυασμό με την υγρασία και τους κατά τόπους ανέμους που πνέουν στη περιοχή, αυξάνουν το κίνδυνο εκδήλωσης πυρκαγιάς. Για το λόγο αυτό η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας εφιστά την προσοχή των πολιτών.

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (www.civilprotection.gr) του Υπουργείου Εσωτερικών έχει ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις Περιφέρειες και τους Δήμους των ανωτέρω περιοχών, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν επεισόδια πυρκαγιών.

Παράλληλα, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως η ρίψη αναμμένων τσιγάρων, το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού, η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης, η χρήση υπαίθριων ψησταριών κ.α. Επίσης, υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου απαγορεύεται η καύση των αγρών.

Σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, οι πολίτες παρακαλούνται να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199.
mypreveza
Share on Google Plus

About Epirus World

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου